NHL-säsongen 2014/2015

Äntligen seger för Markström

avPer Bjurman

”Det var verkligen roligt att se”

Foto: AP

NEW YORK. Sådärja!

I natt fick Jacob Markström allting att stämma även i NHL – och ledde Vancouver Canucks till en fin seger mot Arizona.

– Jag är framförallt glad över hur bra killarna spelade framför mig. Det var verkligen roligt att se, säger ”Markan” till Sportbladet efter 3-1-vinsten

Jacob Markström har gjort en kanonsäsong i Vancouvers farmarlag Utica Comets och radat upp siffror som fått de mest blaserade i Nordamerika att höja på ögonbrynen.

Men när han i skadade Ryan Millers frånvaro fått chansen på den stora scenen har oturen grinat den 25-årige gästriken i ansiktet. I säsongsdebuten mot San Jose i början av mars studsade puckarna som flipperkulor runt kassen och efter att tre stycken letat sig in i nätmaskorna blev han utbytt.

Men som sagt:

I natt, borta mot Arizona, kunde ”Markan” äntligen visa vilken klass han håller.

Han tog 26 av 27 skott och ledde Canucks till andra raka segern på ett dygn.

– Det var såklart kul, men jag är framförallt glad över hur bra killarna spelade framför mig, säger han när vi når honom efter slutsignalen.

– Vi slog Kings så sent som igår och när man vinner mot ett sånt lag är det lätt hänt att man slappnar av lite nästa gång, men vi visade att att vi kan spela på rätt sätt även i såna här matcher.

Solomål av Ekman-Larsson

Svenske backen Alex Edler dunkade, i ett powerplay i slutet av tredje perioden, in det 2-1-mål som blev matchavgörande – och sedan fyllde Henrik Sedin på med ytterligare en kasse strax därefter, på assist från brorsan Daniel.

Kvällens läckerhet var det dock Oliver Ekman-Larsson som stod för han i första perioden tog pucken i egen zon, zickzackade sig över hela banan och gjorde sitt 20:e mål för säsongen – varmed han återtog ledningen i backarnas målliga från Erik Karlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM