Vännen efter succén: ”Försöker inte ta Nylanders plats”

Kasperi Kapanen vill ha tillbaka svensken i laget

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

William Nylander står utan kontrakt och har ryktats bli borttrejdad från Toronto.

Ingen har gynnats mer av svenskens frånvaro än bästa vännen Kasperi Kapanen – Nylanders ersättare på isen. Men trots succén ser han gärna att kompisen kommer tillbaka.

– Jag försöker inte att ta någons plats. Han är som en bror för mig, berättar Kapanen.

William Nylander är i en knivig förhandlingssits med Toronto Maple Leafs. 22-åringen är fortfarande utan kontrakt och han har missat de inledande sju matcherna under säsongen.

Svenskens ersättare i laget är finske Kasperi Kapanen, 22. De två ynglingarna är bästa vänner och före detta rumskamrater.

Imponerande poängskörd

Trots att ingen har vunnit så mycket på Nylanders olycka som Kapanen – som gjort fyra mål och fyra assist på de fem senaste matcherna – vill han mer än gärna att kompisen ska komma tillbaka till Toronto så snabbt som möjligt.

– Såklart skulle jag vilja träffa honom varje dag, han är min bästa vän. Han har gått igenom mycket på sista tiden med kontraktssituationen så jag försöker att lämna honom i fred, men vill han snacka så är jag alltid där för honom, berättar Kapanen i en intervju med Viasat.

– Jag har messat honom bara för att se att allt var bra. Jag saknar honom, men förhoppningsvis är han snart tillbaka.

”Han är inte upprörd”

Toronto har startat säsongen succéartat och ligger efter sju omgångar etta i den östra konferensen. Mycket har de att tacka stjärnduon Auston Matthews och John Tavares för, men Kapanens framfart i NHL har heller inte gått någon förbi.

– Han har hittat ett sätt för honom som fungerar och ger honom flera möjligheter. Nu har han ”swagger”, säger Torontos tränare Mike Babcock enligt Sportsnet.

Men trots att Kasperi Kapanen har gett sig själv chansen att glänsa vidare i NHL vill han inte trampa på några tår.

– Jag får spela ihop med de här killarna nu och vem vet vad som händer sen. Jag försöker inte att ta någons plats. Han (Nylander) är som en bror för mig och jag har försökt att snacka lite med honom. Vi är okej, han är inte upprörd eller så. Han är glad för min skull, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!