Lindholm hjälte – fansen förvirrade i Toronto

avJarkko Päiväniemi

Elias Lindholm låg bakom Calgarys seger mot Toronto i natt.

På 55 sekunder noterades svensken för både mål och assist.

På slutet jublade Toronto-spelarna och fansen då de trodde att laget kvitterat. Men efter en viss förvirring tystnade arenan – pucken låg på utsidan av nätet.

Matchen i Toronto var ett sömnpiller i två perioder och stod 0–0.

Men i den tredje tände det till och Calgary gjorde tidigt två mål på 55 sekunder – tack vare främst den glödhete Elias Lindholm:

5.39: I powerplay sköt Lindholm ett skott som Sean Monahan snabbt snärtade in returen på.

6.34: Johnny Gaudreau passade till en fri Lindholm i slottet. Direktskottet satt stenhårt bakom Toronto-målvakten Frederik Andersen.

Förvirring i arenan

Nazem Kadri reducerade med 3.53 kvar och sedan trodde de flesta av de 19 000 i Scotiabank Arena att 2–2-målet också var en realitet.

Med 1.21 kvar styrde Zach Hyman en puck framför målvakten Mike Smith och det såg ut som att de gick i mål. Hyman jublade, lagkompisarna jublade och de flesta i publiken likaså.

Men efter några sekunders förvirring kunde det konstateras att trissan hade hamnat på utsidan av buren och fastnat i nätet.

I stället satte sedan Michael Frolik 3–1 i tom bur och Flames tog en efterlängtad seger efter tre raka förluster.

”Jobbat med skottet”

Elias Lindholm, 23, blev vald till matchens första stjärna efter säsongens åttonde mål på tolv matcher. Men det leder han Flames interna skytteliga tre mål före Gaudreau och Monahan.

– Jag jobbade på mitt skott under sommaren och försöker avlossa det så snabbt som möjligt eftersom målvakterna är så bra i den här ligan just nu, sa Lindholm till The Hockey News efter matchen.

Toronto saknade största stjärnan Auston Matthews, 21. Amerikanen rapporteras vara borta i minst fyra veckor efter den axelskada han ådrog sig mot Winnipeg i lördags.

Foto: Nathan Denette / TT
Elias Lindholm jublar med lagkamraterna i Calgary

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM