Bekräftar: Engqvist borta året ut

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Andreas Engqvist blir borta året ut.
Foto: BILDBYRÅN
Andreas Engqvist blir borta året ut.

Andreas Engqvist har inte spelat sedan 20 september.

Nu meddelar Djurgården att centern hålls borta året ut på grund av sin hjärnskakning.

– I dagsläget kan vi bara avvakta läkningsprocessen som pågår och hålla tummarna för att Andreas blir symptomfri igen, säger sportchefen Joakim Eriksson till Djurgårdens hemsida.

Tidigare i dag presenterade Djurgården ett nyförvärv i form av centern Petteri Wirtanen, 32.

Ett tecken på att hjärnskakningsdrabbade centern Andreas Engqvist blir borta en längre tid.

Nu meddelar klubben att Engqvist, som missade stora delar av förra säsongen på grund av just en hjärnskakning, inte kommer spela mer i år.

Lider av huvudvärk och tunnelseende

– Antes situation är fortfarande oförändrad. Han lider av symptom från sin senaste hjärnskakning såsom huvudvärk, tunnelseende, yrsel samt känslighet för starkt ljus och ljud. Med tanke på hur lång tid det tog för Andreas att återhämta sig från de senaste hjärnskakningarna så är det omöjligt att fastställa en prognos för hur långt tid det kommer att ta för Andreas att bli frisk, säger sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Engqvist kommer alltså inte vara tillgänglig för spel innan nyår och är sjukskriven tills dess. Nu är det rehab och vila som gäller för 30-åringen.

– I dagsläget kan vi bara avvakta läkningsprocessen som pågår och hålla tummarna för att Andreas blir symptomfri igen avslutar Joakim.

Publicerad:

LÄS VIDARE