”Händer gång på gång under hela säsongen”

avMalin Wahlberg

Christopher Nihlstorp tvingades kliva av efter att ha blivit överkörd. 

Det fick Malmö Redhawks att reagera starkt. 

– Vi upplever att det händer gång på gång och har gjort det hela säsongen, säger assisterande tränaren Martin Filander. 

Färjestad tog ledningen med 2-0 i den andra perioden efter att Linus Johansson satt tvåan. Marcus Sylvegård reducerade kort senare, men i slutet av perioden åkte Malmö Redhwaks på en tung smäll efter att målskytten Johansson åkt in i Christopher Nihlstorp

– Han tappar precis balansen innan och aj, aj, aj, det där kan gå riktigt illa med både huvud, höfter och knä. Men det är inget fult av Linus Johansson som tappar balansen. De där situationerna är jätteobehagliga, jag hoppas verkligen att det gick bra, säger C Mores expert Sanny Lindström.

”Inga intentioner att köra över Christopher”

Nihlstorp tvingades lämna isen efter smällen och Redhakws assisterande tränare Martin Filander var inte nöjd.

– Vi tycker så klart att han kan undvika att åka rätt in i honom. Vi upplever att det händer gång på gång och har gjort det hela säsongen, ända sedan försäsongen när han var skadad av samma orsak. Vi vill skydda målvakterna, de tar inte de där smällarna, säger han till C More.

Johansson var framme hos Nihlstop efter smällen och säger själv att han försökte bromsa in.

– En liten slashing på klubban, sedan får man en klubba på isen också. Jag har inga intentioner att köra över Christopher överhuvudtaget. Man får komma ihåg att jag inte är en snabb spelare, det går väldigt mycket för snabb mot för hur jag brukar spela och när man får två klubbor på sig också är det svårt, säger han till C More.

Malmö fick aldrig in någon kvittering efter målvaktsbytet. I stället ökade Johan Ivarsson på till 3–1 i tredje och innan matchen var slut satte Oskar Steen fyran.

1 av 3 | Foto: C MORE