Succéforwarden förlänger med Tampa Bay

avJonathan Nilsson

26 år gammal etablerade han sig i NHL.

Nu fortsätter framgångssagan för Yanni Gourde som har skrivit på ett långtidskontrakt med Tampa Bay Lightning.

– Han är ett bevis på hur långt hårt jobb och hängivelse kan ta dig, säger Tampa Bays general manager Julien BriseBois.

Tampa Bay Lightning har skrivit nytt sexårskontrakt med forwarden Yanni Gourde. Ett avtal värt drygt 5,1 miljoner dollar per år – omkring 280 miljoner svenska kronor över den totala avtalsperioden.

Den odraftade kanadensaren har gjort tolv poäng på de tolv inledande matcherna och slog igenom i fjol då han etablerade sig i NHL – som 26-åring.

Funderade på att bli civilingenjör

Forwarden stod för 64 poäng på 82 grundseriematcher och är ett strålande exempel på att vägen fram till firat NHL-proffs kan se ut på olika sätt.

På fredagskvällen smällde den finske superstjärnan Patrick Laine, 20, in ytterligare ett mål i inledningen av sin tredje NHL-säsong.

Vad Gourde gjorde för sex år sedan då han var i Laines ålder?

Han funderade på att börja på universitet och studera till civilingenjör. Ett år senare skrev han på för Kalamazoo Wings i ECHL, en liga under farmarligan AHL, för att ge livet som hockeyproffs en sista chans.

”Ett bevis på hur långt hårt jobb kan ta dig”

Fem år och drygt 300 AHL- och ECHL-matcher senare har nu den kortvuxne forwarden spelat till sig ett långtidskontrakt i världens bästa hockeyliga.

– Yanni personifierar klubbens identitet med sin fart och obarmhärtighet på isen, och är en stark personlighet även utanför den, säger Tampa Bays general manager Julien BriseBois enligt nhl.com och fortsätter:

– Han är ett bevis på hur långt hårt jobb och hängivelse kan ta dig, och vi ser fram emot att han fortsätter karriären i Tampa Bay.

Foto: TT
ARTIKELN HANDLAR OM