Bara en månad kvar – Nylander fortsatt utan kontrakt

Experten: ”Att trejda honom vore den sista utvägen”

avDaniel Sörensen

HOCKEY

Toronto har en månad på sig att skriva ett nytt avtal med William Nylander.

Trots att kanadensarna vill slippa trejda bort 22-åringen säger nu amerikanska experter att det trots allt kan bli aktuellt.

– För varje dag som går blir det svårare att behålla honom, säger TSN:s Frank Seravalli.

William Nylanders situation i Toronto Maple Leafs är minst sagt rörig.

Ena dagen är han nära att skriva på ett nytt avtal med klubben – andra dagen är parterna flera mil ifrån varandra. Det rapporteras om att spelaren vill ha mer lön än vad klubben är villig att betala.

För exakt en vecka sedan rapporterade kanadensiska medier om att hela soppan skulle vara över inom 48 timmar, men så har det alltså inte blivit.

Foto: AXMAN OLA/Aftonbladet/TT / TT NYHETSBYRÅN
William Nylander

Dödläge i förhandlingarna

Under natten mot torsdag pratade Sportsnets expert Chris Johnston i NHL Networks program ”NHL Tonightom det senaste i fallet Nylander.

– Han måste signas av Toronto före 1 december. Det har satts lite mer press på klubben eftersom det bara är en månad bort. Men de är fortfarande säkra på att de kommer behålla honom och slippa trejda bort honom. De känner inte att de har kommit till den punkten än, berättar han.

Johnston säger att det har varit lite dödläge i kontraktsförhandlingarna de senaste dagarna, men påstår att Leafs har fortsatt tålamod.

– Att trejda honom vore verkligen den sista utvägen. Lag har hört av sig, men de har fått höra av general manager Kyle Dubas att de inte vill öppna den dörren ännu, säger han.

”Försöker locka honom från staden”

En som inte riktigt är lika optimistisk när det kommer till William Nylanders eventuella framtid i Toronto är TSN:s expert Frank Seravalli. Han har satt upp svensken som etta på TSN:s Trade Bait – listan med de hetaste namnen som kan trejdas bort efter deadlinen den 1 december.

– Det är uppenbart att Maple Leafs håller hårt vid sitt erbjudande till Nylander, de har satt ett pris som ska passa deras budget och samtidigt ha råd att förlänga med Auston Matthews och Mitch Marnen nästa sommar. Så länge han inte har skrivit på så finns det många spekulanter som slåss om Nylander, säger han.

Seravalli menar att det faktum att Toronto bara har en månad på sig att knyta till sig svensken innebär ökad press hos klubben.

– Det finns ingen chans att han står över hela säsongen, så det är “signa” eller “trejda” som gäller för Toronto. För varje dag som går blir det svårare att behålla honom. Flera lag har ringt och försökt locka honom från staden.

NHL-svenskarnas alternativa karriärer 00:38
ARTIKELN HANDLAR OM