Svårare för CHL-spelare att ta plats till Karjala

avJohannes Hägglund

HOCKEY

LINKÖPING. Räkna inte med särskilt många spelare från Skellefteå, Malmö eller Frölunda i Karjala Tournament

Tre Kronor kommer inte att prioritera spelare som är kvar i CHL.

– Vår erfarenhet är att det inte är så bra, varken för spelarna, oss eller laget, säger Johan Garpenlöv, Tre Kronors assisterande förbundskapten.

På måndag tas säsongens första landslagstrupp ut. Då får vi veta vilka spelare som får vara med i Karjala Tournament, som spelas mellan den 8 och 11 november. Men en sak är säker – det kommer inte att bli särskilt många spelare från lagen som är kvar i CHL.

– De spelar på tisdag och då får vi in dem på onsdagen i bästa fall. Vi har gjort det några gånger och vår erfarenhet är att det inte är så bra, varken för spelarna, oss eller laget, säger Tre Kronors assisterande förbundskapten Johan Garpenlöv.

Garpenlöv vill dock inte stänga dörren helt för spelarna som är kvar i CHL med sina klubblag.

– Det är inte helt kört, men igen, vi har märkt att det är tufft för dem som kommer in sent att komma in i spelet och få sin roll, och sådana grej. Det är erfarenheten. Sedan ibland måste man ta in dem för att det blir många skador eller liknande, säger Garpenlöv.

”Jag har inte stängt den dörren”

Frölunda, Skellefteå och Malmö är lagen från SHL som är kvar i SHL. Frölundas Joel Lundqvist, 36, med tre VM-guld på meritlistan, förstår att förbundskaptenerna resonerar så.

– Jag vet att det varit strul tidigare. Folk ska ta sig dit, det kan vara en resa genom halva Europa, och det kan fattas utrustning, och det finns många spelare att välja på. Står man och väger på spelare är det nog smidigare att ta en som är redo från första dagen, säger Lundqvist.

Hur ser du själv på spel i Tre Kronor i år?

– Jag känner lite att det är sista året, sista chansen. Sedan ska man vara tillräckligt bra. Vi får se. Jag har inte stängt den dörren Jag vill ha de drivet att försöka vara med där, det är kul. Men man ska platsa också, säger Lundqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM