”Frågan är vad han får att säga till om”

Av: Olle Stefansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Enkät med Sportbladets fyra hockeyexperter

1. Är Johan Lindbom rätt person som huvudtränare för HV71?

2. Hur kommer allt kaos kring klubben påverka laget?

3. Hur kommer det att gå för HV 71 i årets SHL?

MATS WENNERHOLM:

1. Det känns som en väldigt enkel lösning för sportcheferna Johan Hult och Johan Davidsson. Gamla guldhjälten Lindbom var redan klar som ny J20-tränare och flyttas upp ett snäpp. Det känns som avancemanget kommer några år för tidigt och frågan är vad Lindbom får att säga till om i den nya hierarki som verkar gälla i HV71.

2. Massor, naturligtvis. Det är snart dags att gå på is och allt är nytt runt laget. Det är långt ifrån optimalt. Det känns som det här är ett experiment som kan landa i princip var som helst. Väldigt amatörmässigt skött från början till slut.

3. HV har fortfarande ett bra lag på papperet och hade Andreas Johansson blivit kvar hade det varit intressant att se honom bygga vidare på de värdegrunder som skapade sådant rabalder att han fick gå. HV bör gå till slutspel, men där tror jag de blir kortlivade. Det är upplagt för nya konflikter i en klubb utan riktig riktning just nu.

HANS ABRAHAMSSON:

1. Återstår givetvis att se, men jag känner mig säker på att han inte var klubbens förstaval. De ville ha in en etablerad och meriterad tränare. Nu blir det SHL-roookien Lindbom och med tanke på tidpunkten är det tuffast tänkbara förutsättningar som gäller för honom.

2. Kaos i klubbar påverkar även laget, det har vi sett otaliga bevis på. Nu är det verkligen upp till spelarna att visa att det var värt att sparka Andreas Johansson. Den kraften kan vara HV:s trumfkort på kort sikt (läs: den här säsongen).

3. En placering i mitten av tabellen känns realistiskt.

TOMAS ROS:

1. Ja, det tycker jag. Hade kanske hellre sett Rikard Grönborg i HV:s bås. Men Lindbom är spännande och har allt att vinna. Får se om han har rutin så att det räcker i mörka november.

2. Tror spelartruppen fattar att det är allvar nu. Går inte skylla ifrån sig något mer. Bara att köra och visa att man kan spela hockey.

3. Just nu saknas några starka pjäser. Men det finns pengar kvar att värva för och HV71 kommer blir att räkna med. Annars får sportcheferna Hult och Davidsson det tufft som stått på sig i frågan om Andreas Johanssons ”inte vara” i klubben.

JOHAN GARPENLÖV:

1. Svårt att svara på med tanke på att jag inte har någon koll på Johan. Men med tanke på den kaotiska situationen som råder i HV71 och de kraven klubben/fansen har hade jag satsat på en mer rutinerad tränare.

2. Det kommer påverka negativt. Spelarna känner direkt om det inte är ordning och reda i klubben och det skapar en osäkerhet. Om inte resultaten går HV:s väg i början av säsongen kan det sluta riktigt illa för Jönköpingsklubben.

3. Jag tror HV kommer hamna på den undre halvan av tabellen.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!