Malmö tog kvalet till sjunde avgörande

HOCKEY

Malmö/Stockholm. Malmö tog chansen att hålla SHL-drömmen vid liv.

Nu avgörs allt i en sjunde avgörande match på torsdag.

– Det är bara ut och köra, säger Jens Jakobs.

Johan Garpenlöv: Ge Leksand en friplats till SHL

Holmgången mellan Malmö och Leksand får en game seven. Det stod klart sedan Malmö, inför fullsatta hemmaläktare, dragit det längsta strået i en målfest som slutade 6-3.

Malmö hade kommandot matchen igenom och inte ens när Jens Jakobs fick ett mål bortdömt vid ställningen 4-3 darrade skåningarna den här kvällen.

– Det har blivit lite som på 90-talet. Det är vi mot världen, det är vi som måste göra det. Det kändes som det stärkte oss, det var den där goa känslan att vi fixar det ändå, säger tränaren Mats Lusth till Viasat.

Avgörande 5-3

Jens Jakobs klev i stället fram och satte avgörande 5-3 i tredje perioden och avgjorde matchen.

– Det var en ganska stor lättnad, vi skulle ha haft målet som blev bortdömt innan. Det var rättvist tycker jag, säger han.

Jens Jakobs är uppväxt i Dalarna, har gjort tio säsonger i Mora och en i Leksand men hoppas nu få skicka dalalaget ner i allsvenskan.

– Jag skulle ljuga om jag sa att det inte är speciellt. Jag växte upp i Dalarna och Leksand är Dalarnas lag. Det blir speciellt.

”Mycket tillfälligheter”

Men det finns gott om hemmaspelare som också är sugna på att bli hjältar i Tegera Arena. Jens Bergenström, 34, har spelat tolv säsonger i Leksand men menar att det här är den största enskilda match han spelat.

– Så är det. Det är sådana här matcher man står vid landhockeymålet och tänker på när man är liten, att få avgöra en sådan här match, säger han och fortsätter:

– Det är två jämna lag och det har varit mycket tillfälligheter som avgjort. Men vi ska dra nytta av att ha spelat tuffare matcher under hela säsongen.

Känns det som en match på liv och död?

– Ja självklart, självklart är det så.

Johan Garpenlöv: Ge Leksand en friplats till SHL

ARTIKELN HANDLAR OM