Han blir Djurgårdens nya sportchef

HOCKEY

Han avslutade nyligen en lång hockeykarriär.

Nu kan Sportbladet avslöja att Joakim Eriksson, 38, blir Djurgårdens nye sportchef – och ska inledningsvis uppbackas av K-G Stoppel.

– Vi jobbar för fullt med organisationen, säger Stoppel.

Sedan Challe Berglund hoppade av jobbet som sportchef i Djurgården för knappt ett år sedan har klubben sökt efterträdaren.

Den tillfälliga lösningen har varit vice-vd:n K-G Stoppel som under säsongen varit ansvarig för lagbygget och de sportsliga frågorna.

Men nu kan Sportbladet avslöja att Djurgården äntligen kommit fram till en lösning:

Två sportchefer.

Klubben är överens med den gångna säsongens lagkapten, Joakim Eriksson, 38, om sportchefsjobbet och enligt uppgifter ska han inledningsvis backas upp av Stoppel – fram till att Djurgården hittat ännu en sportchef som ska arbeta bredvid Eriksson.

”Ju större organisation desto bättre”

– Inget är klart, tillbakavisar dock Stoppel, men förklarar klubbens framtidsvision:

– Organisationen kommer att växa och vi jobbar med en person i taget nu. Ju större organisation desto större chans har vi att utveckla föreningen.

Hur har du själv tänkt kring din roll i föreningen?

– Min plan är att återgå fullt ut i min roll som vice vd. Där har jag störst chans att lyfta blicken för framtida frågor.

Joakim Eriksson har totalt gjort 729 SHL-matcher och värvades tillbaka till Djurgården inför säsongen 2013-14 och tog då, som assisterande lagkapten, upp klubben till svensk hockeys finrum igen.

Den här säsongen har han burit c:et på bröstet och gjorde 25 poäng på 52 matcher i grundserien.

Sportbladet har sökt honom för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM