Säsongen slut – nu drar poängkungen

Av: Erik Karlsson, Jonas Gustavsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Utslaget mot Växjö och nu kan flera spelare lämna Frölunda.
Foto: BILDBYRÅN
Utslaget mot Växjö och nu kan flera spelare lämna Frölunda.

Växjö/Stockholm. Det blev för tungt att vända 1-3 i matcher mot Växjö och därmed är säsongen över för Frölunda.

Nu är det klart att poängkungen Mathis Olimb lämnar laget för Jokerit.

– Det känns bra att testa något nytt, säger han till Sportbladet.

Sportbladet har redan skrivit om drömkontraktet med Jokerit som ger Olimb 6 miljoner per säsong i två år. Då ville inte den norska poängkungen kommentera flytten något men när nu Frölunda åkt ut ur slutspelet valde han att bekräfta Sportbladets nyhet.

– Jag bestämde mig runt nyår någonstans. Sedan har det varit jobbigt att inte kunna säga något, säger han och utvecklar:

– Jag har varit i Frölunda i många år och det känns bra att testa något nytt. Jag har aldrig spelat för pengarna och hade jag gjort det så hade jag inte gått till Jokerit, jag får ingen fantasilön, utan det känns som ett bra ställe. Lite samma tänk och känsla som i Frölunda. Det var mycket sådant som jag tog in när jag valde, säger han.

Janmark på väg bort

Sportchef Christian Lechtaler får i stället rikta in sig på att försöka förlänga med lagets näst bäste poängplockare Mattias Janmark.

Centerns NHL-rättigheter har under säsongen flyttats till Dallas och att övertyga honom att stanna ytterligare en säsong blir kanske Frölundasportchefens tuffaste uppgift.

– Om du ska klara av att ta en plats där borta måste du behärska alla delar av spelet här hemma, har Janmark själv sagt i en intervju med GP.

Tre NHL-lån

I övrigt har laget fem utgående kontrakt, målvakterna Linus Fernström och Fredrik Bergvik, backen Christian Bäckman och forwardsen Magnus Kahnberg och Anton Blidh. Där har nog unge Anton Blidh och Fredrik Bergvik störst chans till förlängning.

Dessutom hänger ytterligare delar av Frölundas framtid på NHL-lagen. Mikael Wikstrand, Max Görtz och Erik Karlsson är alla i Frölunda på lån från sina respektive NHL-klubbar. Dessutom lär jättetalangen Andreas Johnson bli erbjuden ett kontrakt av Toronto.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN