Hattrick – men osäker på framtiden: En konstig situation

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Juhamatti Aaltonen petades och i återkomsten sänkte han Växjö med ett hat-trick. Men Rögle har pratat med andra klubbar om Aaltonen.

– Jag kommer att fortsätta att förvänta bra saker av honom och han tar med sig den jobbinsatsen då har han inget att oroa sig för, säger sportchefen Chris Abbott.

Foto: ANDERS BJUR / BILDBYR N

Han värvades in som den store offensiv stjärnan i Rögle. Men efter att ha gjort fyra mål på de första 27 matcherna bänkades Juhamatti Aaltonen i torsdags mot Färjestad. I en intervju med Helsingborgs Dagblad sa sportchefen Chris Abbott att han pratade med andra klubbar om den finländske forwarden och att han inte var säker på om Aaltonen har en framtid i Rögle.

Tog revansch

När Juhamatti Aaltonen fick chansen mot suveräna serieledaren Växjö på lördagen tog han verkligen den.

En straff, ett fräckt powerplaymål och en fin kontring. 

Sedan hade Aaltonen gjort ett äkta hat-trick på 6 minuter och 14 sekunder i den första perioden och lett Rögle till en 6–2-seger.

– Han spelade fenomenalt. Det är det vi behöver. Han gjorde ett jättebra jobb med att göra mål och det har jag väntat på. Jag är väldigt glad för hans skull. Han gjorde ett jättebra jobb, säger Rögles sportchef Chris Abbott.

Har du ändrat uppfattning om honom?

– Han gjorde ett bra jobb i kväll och jag hoppas att det fortsätter. Vi behöver en spelare som är dynamisk och är ett hot. Han gjorde mål i kväll, men jag gillar också hur han jobbade. Jag gillar hur han uppträdde och jag hoppas att han använde det här som motivation för att bevisa att jag ska vara med i det här laget under lång tid.

Betyder det här att han stannar i klubben resten av säsongen?

– Vad jag sa är att det är en jättebra match av honom i kväll. Jag är väldigt nöjd och glad för hans skull. Det var en tuff position för honom när han var ute ur laget senaste matchen. Jag kommer att fortsätta att förvänta bra saker av honom och tar han med sig den jobbinsatsen då har han inget att oroa sig för.

Hoppas på att få stanna

I pausintervjun med C More sa Aaltonen att han befann sig i en konstig situation. När Aaltonen får höra att sportchef Abbott var imponerad av insatsen säger han:

– Jag är erfaren och har spelat länge. Vad kan du göra i den situationen? Du kan bara vara redo och visa hur bra du är. Du vill inte starta en situation där du klandrar nån annan för att du inte spelar.

Tror du att du får stanna efter denna matchen?

– Jag har ingen aning om det. Det kanske ser lite ljusare ut efter det här. Men det är bara en match så vi får se.

Har du varit i en siuation där du vet att lagledningen har pratat med andra klubbar om dig?

– Nej, det är första gången i min karriär. Saker händer. Det här är business för dem och business för mig. Såna saker händer hela tiden olika ligor. Det är normalt för mig. Jag måste hantera det och om jag spelar försöka hjälpa laget, säger Aaltonen.

I tv-intervjun i första pausen sa du att hade fått förklaringar till varför du inte spelar, men att du inte ville prata om dem. Vill du prata om förklaringarna nu?

– Det är komplicerat. De är besvikna och jag är besvikna över min första del av säsongen. Jag har gjort fyra mål. Från min sida fick jag inte riktigt en chans. Jag fick spela tolv minuter.

Vill ha en rättvis chans

När Abbottarna tog över?

– Exakt. Jag har inte gjort så många poäng sedan de har kommit. Jag har hoppats att få en chans och en rättvis chans. Få några matcher där jag får spela mycket. Jag hade förstått situationen om jag hade fuckat upp den.

Aaltonen säger att han kommer inte ihåg att han har haft en lika dålig höst som den gångna i Rögle.

– Fyra mål på 27 matcher är ganska dåligt. De hade väntat sig mer givetvis. Men å andra sidan har jag spelat fram till killar. Förhoppningsvis kan det vända nu att jag kan göra fler mål. Jag kan göra mål och de förväntar sig det.

ARTIKELN HANDLAR OM