Ericssons ”present” till Malmöklacken

HOCKEY

MALMÖ. Han började SHL-comebacken med en drömframspelning.

Men till sist fick Skellefteåstjärnan Jimmie Ericsson hämta Malmös segerpuck ur eget mål och skänka den till hemmaklacken.

– Det känns surt så här efteråt när vi har 4–0-ledning och torskar, säger Ericsson efter 4–5-förlusten i Malmö.

Foto: TT, BILDBYRÅN

Det var första SHL-matchen på mer än nio månader, men det märktes knappt på Jimmie Ericsson. Hans drömpassning till Mark Katic betydde 2–0 för Skellefteå efter 15.23 i första perioden.

Men det galna dramat, som var Ericssons 500:e grundseriematch i SHL, slutade med att Skellefteå tappade en 4–0-ledning med sex minuter kvar och att Malmö vann efter förlängning.

– Det är så klart roligt att vara tillbaka. Men det känns surt så här efteråt när vi har 4–0-ledning och torskar. Även om de kanske får ett regelvridrigt mål med sig där ska vi kunna göra bättre saker för att vinna den här matchen, säger Jimmie Ericsson.

Det är 4–3-målet du menar. Tyckte du det var solklart att det skulle dömas bort?

– Nej, jag tycker inte det är solklart. När jag ser det live tycker jag domaren ska titta på det. När jag ser en repris blir jag mer tveksam. Nu efteråt har jag tittat uppifrån och då tycker jag det ska dömas bort.

”Slängs i papperskorgen”

Har du nånsin varit med om att lag har tappat övertaget så i slutet av en match?

– Jag tror att jag har varit med om det. Men jag brukar inte spara de i arkivet. Jag brukar sortera in de positiva sakerna. Jag gissar att det har hänt tidigare, men det slängs i papperskorgen.

Du fick annars en drömstart på comebacken med passningen till Katic.

– Jo, men man fokuserar mest på laget. Vi gör ju rätt saker i 50 minuter. Jag tycker att när det har gått tio minuter av tredje börjar vi göra lite fel. Vi backar lite grann och jobbar inte klart situationerna. Vi är inte starka på pucken och det blir sämre ju fler mål de gör.

Jimmie Ericsson spenderade hela sommaren med att rehabilitera sitt knä och den 13 december skrev han på för Skellefteå. Det var sagt att han skulle göra comeback efter nyår.

– Vi hade satt ett datum innan och det här blev tidigare. Jag var ändå nära att spela hemma mot Luleå senast.

Varför blev det inget spel då?

– Jag gissar att de som drog tillbaka det var det medicinska teamet. Men det var nära.

Hur känner du dig efter comebacken?

– Spelet utan puck känns väldigt bra. Med puck saknar jag lite tajming och jag vill bli snabbare på att få kontroll på pucken för att kunna göra saker.

Skänkte pucken till Malmös klack

Efter Nils Anderssons 5–4-mål i förlängningen såg det ut som att Jimmie Ericsson kastade upp sin klubba på läktaren nära hemmaklacken. Men det var en puck han slängde upp.

– Deras avgörande puck låg i målet. Den pucken slängde jag upp. Jag gissar att de är gladare för att få den pucken än jag är.

Det var snällt gjort. Är du så snäll?

– Jag anser att jag är väldigt snäll. Sen kan jag vara väldigt dum också när situationerna kräver så.

Sedan tillägger han efter en stund:

– Det är säkert nån som blev glad. Som kanske inte hatar mig nästa gång…

Det hörs att Jimmie Ericsson är tillbaka.

ARTIKELN HANDLAR OM