Skellefteås superform – vann igen

Av: Emil Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

SKELLEFTEÅ. Skellefteå ångar på i toppen av SHL.
I toppmatchen mot Brynäs övertygade Skellefteå när man vann med 3–0
Det var lagets sjätte raka seger – och nu börjar det ”gamla” Skellefteå visa upp sig.
– Men det finns mer att ta av, säger Pär Lindholm.

Skellefteå har skämt bort sina supportrar med stora framgångar senaste säsongerna. Med sex raka finaler och två SM-guld har Skellefteå varit en av svensk hockey stora aktörer. Men inledningsvis den här säsongen har det varit en annorlunda upplevelse både för klubben och dess fans. Länge låg Skellefteå utanför de sex bästa – vilket inte har hört till vanligheterna.

Visar klass 2017

Men trots stora skadebekymmer på flera av lagets stjärnor har 2017 börjat på bästa möjliga sätt för Skellefteå. Visserligen vann Linköping säsongens första match, men sen har Skellefteå näst intill sopat rent. För under lördagen kom sjätte raka segern när Brynäs besegrades med 3–0.

– Det börjar lika något. Jag tycker att vi gör en bra insats rakt igenom. Brynäs är ett riktigt bra hockeylag, men jag tycker att vi äger matchen rakt igenom och vinner välförtjänt, säger formstarke Pär Lindholm.

Vad är det som ni har skruvat på för att få till det här lyftet?
– Vi har börjat i defensiv zon och rättat till det som varit fel där och börjat få lite mer tid i anfallszon. Och mer tid där så kommer fler lägen och självförtroende. Jag tycker också att vi tagit ett kliv i det offensiva spelet och lyckas skapa mer chanser.Men det är defensiven som är grunden för att kunna spela offensivt.

Talangen fortsätter leverera

Trots att Skellefteå hade det tungt stora delar av säsongen har Sebastian Aho levererat från start. Mot Brynäs fastställde han slutresultatet i powerplay. Målet var han nionde för säsongen och totalt har Sebastian Aho gjort 24 poäng på 36 matcher. Det är bara Frölundabacken Henrik Tömmernäs som ligger före honom i backarnas poängliga. Även Sebastian Aho menar att defensiven har varit vändningen för Skellefteå.
– I början av säsongen slarvade vi och läckte för många puckar, och det håller inte i den här ligan. Nu har vi mer solida förstapassningar, och finns det inte några passningsvägar driver vi upp pucken på ett bättre sätt.

Har ni någon nivå till att plocka fram?
– Absolut, det har vi alltid.

Publicerad: