Linus Johansson har drabbats av diabetes

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N

avMalin Wahlberg

HOCKEY

Djurgårdens Linus Johansson blir borta från spel på obestämd tid.

Nu har 24-åringen drabbats av diabetes.

– Jag stod på vågen och såg att jag hade gått ner 6 kilo på en vecka och bara ”Wow. Är det fel på vågen?”. Det var då jag fattade att det var på riktigt, säger han.

Linus Johansson fick sitt genombrott förra säsongen. Men nu tvingas djurgårdaren ta en paus från hockeyn. 24-åringen har drabbats av diabetes.

– Det var en vecka sedan som jag kände att symptomen kom. Jag stod på vågen och såg att jag hade gått ner 6 kilo på en vecka och bara ”Wow. Är det fel på vågen?”. Det var då jag fattade att det var på riktigt, säger Johansson till klubbens hemsida.

”Kommer stärka mig”

Efter blodprover kunde läkarna alltså konstatera diabetes och nu tvingas Johansson ta en paus från hockeyn.

– Det innebär att jag måste lära mig hantera mitt blodsocker så det ligger på en nivå. Nu när jag inte har tränat på ett tag så kan jag se hur mitt blodsocker går upp och ned hela tiden. Nu har jag fått cykla lite lätt så då kan jag se hur träningen påverkar blodsockret också. Just att lära mig hur mycket insulin jag ska ta. Lära mig hur jag kan äta och vad jag kan äta. Det är många saker som ska plussas in, säger han.

När Johansson kan vara tillbaka på isen är oklart, men han är fast besluten att komma tillbaka starkare.

– Det här kommer stärka mig. När jag lär mig vilken sockernivå jag ska ligga på och när jag ska äta både innan och efter så kommer jag inte vara trött på isen på grund av dålig balans i kroppen utan där kommer det alltid stämma.

Djurgårdarna som hyllats med hissad tröja 00:41
ARTIKELN HANDLAR OM