Fredriksson: Kedjan som tar sig förbi alla

HOCKEY

Hängde ni med?

Inte?

Lätt hänt när Jonathan Davidsson sätter fart. 

Det var lapp på luckan på Hovet, och i dessa publiksvikande SHL-tider blir möten som dessa ett tungt skynke att kasta över allt vad serielunken heter. Djurgårdsfansen har suktat länge efter nya framgångar och när det nu börjar lukta serieledning är det ingen som vill vara utan.

Färjestad har varit något av en mardrömsmotståndare för Djurgården som gick in i mötet med vetskapen om att de efter helgens back-to-back-möten kan snuva Färjestad på ledningen i tabellen inför uppehållet.

I och med ovanstående anledningar var det inte jätteöverraskande att Djurgården rivstartade den här matchen.

Men vilken jäkla uppvisning!

Spel mot ett mål stundtals

Djurgården var först på puckarna, det var speed, det var spel mot ett mål långa stunder. 

Det var Jonathan Davidsson-show. 

René Bourque må ha visat vägen med en tryckare på poängkungen Johan Ryno direkt i matchen.

Men det var ungtupparna i hemmalaget som fixade segern.

Lukas Vejdemo satte 1-0 redan efter 41 sekunder och när brorsorna Marcus och Jonathan Davidsson bara flög förbi resten till 2-0 var det nästan svårt att hänga med även för oss andra. 

Efter en för Djurgården en betydligt blygsammare andraperiod, med ännu ett misslyckat powerplay (faktiskt det enda de fick i matchen), valde 20-årige Davidsson sedan att vara direkt övertydlig med sin snabbhet när han hoppade rakt ur utvisningsbåset och in som målskytt och matchavgörare med sitt 3-1-mål i slutet.

Foto: BILDBYRÅN

Fansen älskar dem

Det är tydligt att fansen fullkomligt älskar den ungdomliga hungern och farten som juniorkedjan med bröderna Davidsson och Axel Fjällby-Jonsson bjuder på. 

Och konstigt vore det väl annars. Efter en inledning på säsongen där de inte riktigt fick utdelning har poängen börjat trilla in ordentligt – där har Djurgården spelare att bygga vidare på under säsongen.

Stockholmslaget har dessutom satt sig i ett jätteläge inför fortsättningen. Efter prestigesegern mot Färjestad, faktiskt den första i grundserien sedan mars 2016, är laget nu bara poängen efter nya serieledaren Växjö och Färjestad. 

Den som trodde det inför säsongen, räck upp handen.

Nej, vi var väl inte en enda som trodde att Djurgården skulle vara med och tampas bland de i toppen. Men det här laget har gett sig fan på att peka finger till oss alla.

Mötet i Karlstad imorgon, lördag, blir precis som ikväll hyperintressant. Färjestad lär göra allt, precis allt, för att inte släppa Stockholmslaget förbi sig i tabellen.

Jag tror faktiskt inte att det hjälper.

Djurgården har ju skaffat sig en kedja som tar sig förbi alla.

avEmelie Fredriksson

ARTIKELN HANDLAR OM