Fyra poäng av Steen: ”Lossnade äntligen”

HOCKEY

NEW YORK. Det var Alex Steens natt i NHL.

Han gjorde sitt första mål för säsongen när St. Louis slog Calgary – och följde sedan upp med tre assist.

– Jag har varit precis på vippen att få till det offensivt, så det var skönt att det äntligen lossnade, säger den 33-årige skarpskytten till Sportbladet efter 5-2-segern.

Foto: Jeff Roberson / TT / NTB Scanpix

Han missade hela försäsongen och grundseriens inledande veckor på grund av skada, men det verkar ha inte ha inverkat särskilt menligt på Alex Steens slagstyrka.

St. Louis-stjärnan har varit utmärkt sedan förra veckans säsongsdebut – och i uppgörelse med Calgary hemma I Scottrade Center i natt kom alltså den verkliga isbrytningen.

Först piskade han själv in 1-1 i slutet av första perioden och spräckte därmed sin nolla för säsongen – och sedan spelade han fram till ytterligare tre mål.

– Det var en handskada jag drabbades av så jag har ändå kunnat åka skridskor och hålla mig i form och tycker det känts rätt bra hela tiden sedan jag kom tillbaka, säger Alex när vi når honom efter slutsignalen.

–  Men det var skönt att det äntligen lossnade offensivt också. Jag har varit på vippen att få till det även i de tidigare matcherna, och nu släppte det.

Målet var karaktäristisk Steen:

”Har grymma kedjekamrater”

Han dök upp mitt i slottet i exakt rätt läge, fick en passning av Vladimir Sobotka och stänkte in pucken. 

– Jag har så grymma kedjekamrater. Sobotka och (Paul) Stastny är helt fantastiska i forecheckingen, det är bara att hålla sig med så kommer pucken till slut, fortsätter han.

Med 5-2-segern mot Calgary tar sig St. Louis – ett av de verkliga utropstecknen under seriestarten – upp jämsides med LA Kings i toppen av den västra konferensen.

– Vi har i flera år snackat om vikten av bra starter och det har vi verkligen fått nu. Grabbarna har skött sig bra från första stund, säger Alex Steen.

Backlund tvåmålsskytt

Mikael Backlund hade också en lyckad kväll och gjorde båda Calgarys mål.

– Vi spelade bra, synd att vi inte kunde få till en riktig push i tredjeperioden, säger han till klubbens hemsida.

▪▪▪

I Columbus visade Blue Jackets åter hög klass och slog Buffalo med 5-1.

Alexander Wennberg assisterade till ett av målen och bokfördes därmed för sin 100:e NHL-poäng.

NHL-bibeln i butik nu 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM