AIK-backens besked efter otäcka skadan

Publicerad 2024-01-18

Mathew Maione råkade ut för en otäck skada mot Brynäs.

Men AIK:s stjärnback är vid gott mod.

– Jag fattar inte hur benet kan vrida sig så där, säger han.

Mathew Maione fick se 08–derbyt mot Södertälje från läktaren. Den kanadensiske AIK-backen är känd som en glädjespridare och var på lika gott humör som vanligt, även om han bekräftar att han lär missa åtminstone några veckors spel.

”Ska tillbaka så snabbt som möjligt”

För det såg värre ut än det var, berättar Maione om skadan han ådrog sig mot Brynäs i fredags. I en oturlig situation tappade han balansen, vilket fick fotleden att vika sig under honom.

– Men det känns bra. Jag ska tillbaka så snabbt som möjligt. Det är ett som är säkert, säger han när Sportbladet får en pratstund med honom under matchen.

Mathew Maione.

Det har blivit 20 poäng på 28 matcher hittills för Maione som är lagets poängbäste back. Han berättar att han älskar livet i Sverige efter att ha avverkat en halv världsturné de senaste åtta säsongerna.

Tio länder på åtta år

På den tiden har han hunnit spela i Kanada, USA, Slovakien, Finland, Lettland, Kina, Belarus, Italien och nu Sverige.

– Jag visste inte mycket om landet och ligan innan. Min familj – jag har en son och fru här – älskar verkligen det. Människorna är fantastiska, så välkomnande! De gör vistelsen rolig för oss, avslutar Maione innan han ger en high five och fortsätter samtalet med en förbipasserande ung supporter.

– Hallå kompis! Hur är läget? Kul att träffas!

Vi antar att Maione var på fortsatt gott humör även efter matchen. AIK vann nämligen med 6–3.

Följ ämnen i artikeln