Joakim Lindström historisk: ”Ingen kommer kunna slå det”

Publicerad 2022-09-20

LINKÖPING. Joakim Lindström har blivit historisk i Skellefteå med totalt 466 poäng.

– Det kan vara skönt att se tillbaka på, men det känns inte som en jättestor grej och det var mest grabbarna som blev glada och det var kul för dem, säger den 38-årige forwarden.

– Jag märkte nog att han blev jäkligt glad, för det här är inget som man gör varje dag och när han ser tillbaka på sin karriär kommer han vara extremt stolt och det ska han vara med all rätt, säger radarpartnern Oscar Möller.

Följ ämnen

Joakim Lindström jublade stort när han fastställde resultatet 6–2 borta mot Linköping.

I SHL-premiären blev det en assist och i säsongens andra match blev det ett mål.

Det betyder att Joakim Lindström både gått i kapp och om Pär Mikaelsson som den bästa poängplockaren i Skellefteås historia med totalt 466 poäng.

– Det är inte så mycket jag har tänkt på själv. Det är klart att det är en kul grej och det är kan vara roligt att se tillbaka senare, säger Joakim Lindström.

PLUS: STOR LISTA: 50 bästa nyförvärven i SHL

33-årige kaptenen och nära vännen Oscar Möller var mer känslosam efter rekordet.

– Jag tror inte att det är någon som kommer att kunna slå det. För det första måste det vara en så skicklig spelare som kan leverera sådana individuella prestationer över mer än tio säsonger i SHL, då har man något väldigt speciellt, säger Oscar Möller.

”Vill bara vara bäst”

Det märktes på honom att händelsen var något speciellt och något som var värt att uppmärksamma extra.

– Joakim Lindström har nu bevisat att han är en sådan speciell spelare som jag pratar om. Det här rekordet är så välförtjänt, han är en spelare som gör sitt yttersta för att vinna varje dag. Han vill bara vara bäst och nu är det svart på vitt att han är det i Skellefteås historia, säger Oscar Möller.

Joakim Lindström och Oscar Möller har spelat de senaste sju säsongerna tillsammans och totalt tio säsonger ihop i Skellefteå.

De var med och vann SM-guld tillsammans både 2013 och 2014.

– Det är så otroligt roligt att spela med honom fortfarande och det är så otroligt roligt att få uppleva det här tillsammans med honom. Jag bara njuter av att spela med en sådan bra spelare. Han är en otroligt skicklig hockeyspelare, en härlig lagkamrat och en mycket god vän, säger Oscar Möller.

”En fröjd och ära”

Det dröjde till den 12 augusti till Joakim Lindström skrev ett nytt ettårskontrakt med Skellefteå inför den här säsongen.

Oscar Möller säger att han själv inte var helt säker hur hans mångåriga polare skulle göra.

– Han kan vara lite hemlig och finurlig av sig ibland. Det jag visste var att han hade mycket hockey i sig fortfarande i alla fall och det ser man nu, säger Oscar Möller.

Trean Jimmie Ericsson har gjort 357 poäng, fyran Göran Lindblom 338 poäng och femman Oscar Möller 303 poäng.

– Det har varit en fröjd och ära att få spela med en så bra spelare som Joakim Lindström under så lång tid. Det är bara jätteroligt för mig, säger Oscar Möller.

Med ett mål vardera i de två inledande matcherna av SHL-säsongen tangerade Oscar Möller nu Roland Stoltz på 303 poäng.

Totalt har Joakim Lindström spelat 481 matcher på elva säsonger med Skellefteå.

Pär Mikaelsson spelade 547 matcher på 16 säsonger under åren 1988-2005.