Mejla

Mats Wennerholm

Wennerholm: Ska inte behöva bli spännande

Publicerad:
Uppdaterad:

Kvalserien till allsvenskan avgörs i absolut sista omgången.

Men spännande?

Nej, inte om Södertälje och Troja gör vad de måste.

Efter näst sista omgången på torsdagskvällen går det i alla fall att definitivt räkna bort Västerås och Huddinge, de två lag som hade en i alla fall teoretisk chans att ta sig till allsvenskan nästa säsong.

Nu är den helt borta.

Det är bara Kristianstad som har chansen att störa Södertälje och Troja på de två första platserna, skåningarna som lurade Troja på deras andra matchboll den här skärtorsdagen.

Jag har svårt att se att det hjälper.

Jag är beredd att...

SSK har det absolut lättaste motståndet i sista omgången, då de möter särklassiga jumbon Visby/Roma. Hemma dessutom.

Jag är beredd att äta upp en hel påse med kringlor om Södertälje missar den chansen. Laget har varit bäst när det gällt som mest och nyckeln var bortasegern (2–1) borta mot Troja i förra omgången.

Nu var de illa ute även mot Huddinge, då de drog på sig fyra raka utvisningar första tio minuterna av tredje perioden med en knapp ledning med 3–2. De spelade halva perioden i fyra mot fem, men när de själva fick sitt första numerära överläge, så skickade Adam Hansen in 4–2.

Södertälje som blev överlägsen jumbo i allsvenskan verkar hänga kvar, medan Västerås, som slogs om en plats över kvalstrecket ända in i sista omgången, är ett division I-lag idag.

Deprimerande, Västerås

Jag var inne på Västerås kollaps redan efter förra omgången, då de i princip redan var borta. Det är deprimerande att en sådan storklubb slarvar bort allt i slutet av säsongen. Men det är inte första gången och förmodligen inte den sista heller.

Troja-Ljungby tar emot Huddinge hemma i sista omgången och det är en match som smålänningarna bör vinna mot förortslaget från Stockholm som inte har något att spela för.

Å andra sidan är det lätt att drabbas av gummiarm även i en sport som ishockey. Troja har missat två raka matchbollar nu, först efter 1–2 hemma mot Södertälje och så 0–1 borta mot Mats Lusths Kristianstad.

Håller nerverna i sista omgången?

Eller rycker redan avsågade Västerås till ytterligare en gång och räddar Troja genom att slå Kristianstad hemma? Västerås som vunnit två raka nu efter 3–0 borta mot Visby/Roma, men till ingen nytta.

Det är ändå som det ska vara i en kvalserie. Spänning ända in på mållinjen.

avMats Wennerholm

Publicerad: