Krisen allt djupare för Linköping

avTT

Efter åtta fantastiska år och två SM-guld var Bert Robertsson tillbaka i Skellefteå igen.

Den här gången i Linköpings bås och som förlorare.

Skellefteås 3–1-seger innebar att hans lag förlorade sin femte raka bortamatch.

– Visst är det en speciell match, väldigt speciell. Men när man går in i match mode är det bara att köra, säger han.

Att ett par vassa forwards som Patrik Lundh och Broc Little saknades i Linköping förbättrade inte precis oddsen inför den svåra bortamatchen, dessutom försvann Nick Sörensen till Rögle för några dagar sedan.

"En av våra bästa bortamatcher"

Linköping har inte tagit en enda poäng på bortais men nu började östgötarna mycket bättre än tidigare och skapade en hel del innan man också tog ledningen efter 5.47 i mittenperioden.

Målskytten Olle Lycksell upptäcktes vid den bortre stolpen av backen Anton Mylläri som frispelade Lycksell med en diagonalpassning och samtidigt noterades för sin första poäng den här säsongen.

– Tycker att vi gör en av våra bästa bortamatcher. Vi skapar mycket men behöver göra fler mål. Vårt boxplay var fantastiskt uppoffrande så det är surt att förlora alla tre poängen, säger Bert Robertsson.

Hans förre kollega, Skellefteåtränaren Tommy Samuelsson, efterlyste före matchen ett mera aggressivt presspel från sitt lag. Det såg man inte mycket av förrän i mitten av mellanperioden.

Då tryckte Skellefteå långa stunder fast gästerna ordentligt och tog över taktpinnen i en dittills ganska blek match.

– Vi har lite tur som vinner i dag. Nånstans från mitten av andra perioden gör vi match av tillställningen. Att det står 1–1 efter två perioder ska vi vara glada för, säger Tommy Samuelsson.

Mannen bakom Skellefteås kvittering var 19-årige Jonatan Berggren. Förra säsongen fick han helt förstörd på grund av skada men nu är den snabbe teknikern tillbaka på allvar.

Berggren låg bakom 1–1-målet efter 15.44 i mittenperioden.

Efter att ha snurrat runt ett varv i Linköpings zon hittade han Adam Pettersson med en perfekt passning framför målet. Pettersson behövde bara hålla klubban i isen och vinkla in kvitteringen.

Alvarez avgjorde

När Linköpings back Adam Ginning så drällde med pucken i egen zon en bit in i den tredje perioden avgjorde Skellefteås Robin Alvarez matchen.

– Han fick en passning på backhand och var tvungen att lägga till den. Vet att det tar tid så jag sätter press och vinner pucken. Försöker skjuta men han gör en bra räddning, sedan har jag tur som kan slå in returen, säger Alvarez.

Säsongen har knappt börjat, men för Linköping har den inte börjat bra.

– Får vi bara lite mer lugn och ro och pondus i vårt spel så ska det nog bli bra i framtiden, säger Bert Robertsson.

ARTIKELN HANDLAR OM