Inte med i truppen – för första gången någonsin

STOCKHOLM/NEW YORK. Han blev först förvisad till båset.

Nu får Henrik Lundqvist inte ens byta om.

För första gången i NHL-karriären var den svenske målvakten inte med i New York Rangers matchtrupp mot Carolina i natt.

– Fast det var Henriks eget beslut. Han tränade hårt under dagen och tyckte själv det var bättre om Georgiev satt i båset, säger coachen David Quinn.

Henrik Lundqvists kungakrona i New York Rangers har nästan helt ramlat av. Från att ha varit given förstekeepper i Manhattanlaget – till att inte ens få byta om till matchkläder i nattens bortamatch mot Carolina Hurricanes. ”Henke” var inte uttagen i truppen, och det rör sig inte om någon skada.

Det är första gången som det inträffar under Lundqvists tid i NHL och New York Rangers, som han tillhört sedan 2005. I stället för Lundqvist fick ryssarna Igor Sjestiorkin (startar) och Aleksandr Georgijev (på bänken) förtroendet mot Carolina.

”Henkes eget beslut”

Beslutet att sitta på läktaren i PNC Arena - med mamma Eva; Rangers är ute på årlig mammaresa, nämligen - var dock ”Henkes” eget, berättar coachen David Quinn efteråt.

– Eftersom han spelat så lite på slutet hade han ett tungt träningspass under dagen och när det var klart kom han till mig och sa att det var bäst att Georgiev satt på bänken i fall något skulle hända, förklarar han.

New York Rangers vann matchen mot Hurricanes med med 5–2 och är plötsligt med i slutspelsracet på allvar.

Igor Sjestiorkin gjorde återigen en stark insats och räddade 27 av 29 skott. Därmed har han vunnit åtta av sina nio första NHL-matcher sedan han kallades upp av Rangers i början av januari.

Stryktipset i sista stund: Här är experterns skrällar
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!