Ingen ska spela – vaskar 100 milj kr

NHL-klubbens totala fiasko

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

LA Kings bekräftar nu att de bryter kontraktet med Ilja Kovaltjuk.

Därmed är fiaskot totalt.

Klubben har nu låst upp över 100 miljoner kronor för spelare som inte ens spelar.

Många höjde på ögonbrynen när LA Kings general manager Rob Blake sommaren 2018 sajnade upp Ilja Kovaltjuk på ett treårskontrakt. Den förre OS- och VM-guldmedaljören hade visat en tydligt nedåtgående trend, men fick ändå ett maffigt kontrakt (6,25 miljoner dollar i caphit, lönetaksträff).

Nu skiljs man åt.

1 av 3 | Foto: Michael Owen Baker / TT NYHETSBYR≈N
Ilja Kovaltjuk.

Petad i 17 raka

LA Kings väljer nämligen att dumpa den ryske forwarden. Något Sportbladet rapporterade redan i fredags, men som blev officiellt först i dag (läs: måndag).

Kovaltjuk har varit petad i 17 raka matcher och håller helt enkelt inte måttet, tycker Kings. De har därför satt honom på så kallad ”unconditional waivers” med syfte att bryta kontraktet.

Tredje fallet

Det är klubbens tredje felsatsning på kort tid. Man har relativt nyligen gjort samma sak med backen Dion Phaneuf, 34, och centern Mike Richards.

Men trots att kontrakten är hävda/utköpta fortsätter de att räknas mot lönetaket. Enligt ESPN:s Dimitri Filipovic innebär det här att LA Kings kommer ha 11 miljoner dollar låsta mot lönetaket över nästa säsong – trots att ingen av de tre nyss nämnda spelarna ska spela några matcher.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM