Vinst när ikonens son debuterade

avGustaf Ränkeskog

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården bortaslog Oskarshamn med 4–2.

Med i Dif-laget fanns en debuterande William Eklund – son till den tidigare Djurgårdenspelaren Christian ”Fimpen” Eklund.

– Han är roligare att se än vad jag var, säger ”Fimpen” efter sonens SHL-debut.

Djurgården vann mot SHL-nykomlingen

Eklund var också ytterst nära att bli målskytt i sin debut då han sånär styrde in Djurgårdens 2–1-mål, men i stället var det Tom Wandell som touchade pucken framför mål.

– Det var ganska nära. Jag hade väl en liten förhoppning, men jag såg direkt att Tom var på den, säger 17-årige William Eklund till C More.

”Smartare än jag”

2013 meddelade Christian ”Fimpen” Eklund, med över 450 matcher för Djurgården, att han tvingas sluta på grund av nackproblem.

Nu, sju år senare, återfinns en Eklund i Djurgårdens a-trupp.

Kunde du se dig själv i hans spelstil?

– Ha ha, nej. Den spelstilen dog väl ut med dinosaurerna. Jag har sagt till honom att det ska vara 100 procent i alla byten den dagen han får chansen i Djurgården. Det kunde jag se i dag, säger ”Fimpen” till Sportbladet och fortsätter:

– Han är mer en spelfördelare och smartare än jag. Jag spelade bara med hjärta, han har väl lite mer hjärna. Han är roligare att se än vad jag var.

Har du hunnit prata med honom?

– Vi snackade snabbt, jag sa bara att jag är stolt och tycker det är häftigt. Han fick inte ut så mycket ord. Han tyckte mest att det var skitcoolt att spela med Josefson (Jacob), Axelsson (Dick) och Widing (Daniel). Det är grabbar han sett upp till länge.

1 av 3 | Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
17-årige William Eklund

Hyllas i studion

”Fimpen”, som följde matchen från Boden där den yngre sonen deltar i en ishockeyturnering, var ”positivt överraskad” över William Eklunds första framträdande i a-laget.

– Jag vet att han är duktig, men det här är ändå seniorhockey. Jag hade kanske tänkt mig att han skulle vara lite mer blyg, men han tog för sig jättemycket. Han påverkade det han kunde påverka.

SHL-debutanten fick också en hel del lovord i C More-studion.

– Det som sticker ut är hans smartness. Han är alltid spelbar, med bra förstaskär och bra passningar, säger experten Sanny Lindström.

Djurgården vann till slut matchen med 4–2. I och med Oskarshamns förlust behåller de jumboplatsen i SHL – på samma poäng som Leksand.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM