”Göteborg mot Stockholm låter rätt trevligt i en SM-final”

Reporter: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

LULEÅ Frölunda är klart för SM-final.

Och Joel Lundqvist har ingenting emot att möta Djurgården:

– Göteborg mot Stockholm låter rätt trevligt i en SM-final, säger lagkaptenen.

På förhand såg det ut som en ytterst oviss semifinal där Luleå gick in som knapp favorit. I själva verket var Frölunda alldeles för bra och körde över Luleå med 4–1 i matcher. 

Den avslutande matchen i Coop Arena slutade med förkrossande 6–2 till Frölunda, som hade en 5–0-ledning i början av den tredje perioden.

Vill se en repris

Nu är göteborgarna klara för SM-final. Senast det hände, 2016, slutade det med SM-guld:

– Känslan i laget är fantastiskt bra, säger Joel Lundqvist och fortsätter: 

– Stabiliteten i spelet och sättet vi kan vinna matcher på känns väldigt bra. Det gäller att växa under en säsong och i ett slutspel och det tycker jag att vi har gjort. 

Nycken till att Frölundas starka avslutningen av säsongen menar Lundqvist handlar om försvarsspelet: 

– Vi har haft en offensiv och skapat målchanser hela säsongen, men varit lite för ihåliga bakåt. Från CHL-finalen och framåt har vi hittat en stabiliteten bakåt också.

Vill se sju matcher

Nu väntar SM-final mot Djurgården eller Färjestad (det står 3–2 i matcher för Djurgården). Joel Lundqvist säger så här om vilken av klubbarna som är största rivalen: 

– Historiskt, för egen del, är det klart man har haft några tuffa finalserier mot Färjestad. Men Göteborg mot Stockholm låter också rätt trevligt i en final.

Lundqvist vill inte riktigt börja prata guldvittring än, men tränaren Roger Rönnberg har fått lite mer korn på guldet: 

– Vi är fyra segrar ifrån och vi kommer att sälja oss dyrt. En avlägsen guldvittring känner jag, absolut, säger han.

Däremot hoppas både Rönnberg och Lundqvist att den andra semifinalserien går till sju matcher. Dock av olika anledningar…

– Det är ingen nackdel för oss om det blir sju matcher. Det är en tung serie, två lag som jobbar hårt och tar musten ur varandra, säger Lundqvist.

– Det får gärna bli sju matcher, jag gillar att se på ishockey, och spännande matcher, så det får gärna bli så, säger Rönnberg. 

Publicerad: