Anklagas för att ha tagit barnen

”Videon talar för sig själv…”

Publicerad:
1 av 2 | Foto: JASON FRANSON / TT NYHETSBYRÅN

HOCKEY

NHL-stjärnan Nikita Zajtsev, 28, är i blåsväder.

Hans exfru anklagar honom för att ha tagit barnen ifrån henne.

”Jag är chockad”, skriver hon på Instagram.

Hon lägger själv upp ett videoklipp där två män – varav den ene påstås vara NHL-spelaren Nikita Zajtsev – greppar tag om varsitt barn och skyndsamt försöker springa ifrån platsen, samtidigt som en tredje man stoppar mamman från att följa efter.

”Jag ville inte att ni skulle se skräcken som omgärdar vår familj, men jag tror att den här videon talar för sig själv…”, skriver hon.

”Får inget svar”

Bakgrunden är en vårdnadstvist som hon nu hävdar har gått så långt att hon sedan två veckor tillbaka inte längre har någon aning om var barnen befinner sig.

”Jag har skrivit till alla möjliga olika myndigheter, däribland polisen och bett om hjälp att hitta mina barn. Men jag har fortfarande inte fått något svar. Jag lider med dem, de är oskyldiga små barn och ska inte behöva genomlida något sådant här”, skriver hon.

Nikita Zajtsev har spelat i NHL sedan 2016. Han tillbringande de tre första säsongerna i Toronto Maple Leafs, men blev inför den här säsongen bortbytt till Ottawa Senators.

Den 22 november saknades Zajtsev från en match. Enligt uppgift var han hemma i Ryssland av ”privata orsaker”.

Slår tillbaka

Hans agent Dan Milstein har i dag uttalat sig om anklagelserna.

”Historien som cirkulerar online från Nikitas exfru är inte sann. Nikitas barn är i säkerhet hos hans föräldrar i Moskva. Hans exfru vet var de är och att de är i säkerhet. Myndigheterna ser det här som ett privat ärende. Vi ber er visa respekt gentemot familjen”, skriver han i ett uttalande på Twitter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!