AVSLÖJAR: Färjestad riskerar att tappa succéforwarden

Gustav Rydahl uppvaktas av flera NHL-klubbar

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:

Gustav Rydahl, 25, ser ut att vara förlorad för Färjestad.

Enligt Sportbladets uppgifter uppvaktas succéforwarden hårt av NHL-klubbar och kommer med största sannolikhet ta chansen efter denna säsong.

– Inget jag vill kommentera under pågående säsong, säger Rydahls agent Johan Altberg. 

Säsongen har inte ens hunnit halvvägs, men redan nu har NHL-klubbarna börjat ringa in de mest intressanta spelarna till kommande säsong. En sådan är Färjestads Gustav Rydahl, som under 2019 fått sitt stora genombrott.

Från att i första hand varit känd som en fysisk spelare har värmlänningen blivit en offensiv kraft att räkna med. De 19 poäng han gjorde förra säsongen var personbästa med god marginal. Den här säsongen har han svarat för tio poäng (6+4) på 18 matcher.

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Förra säsongen bildade Rydahl en kedja med Marcus Nilsson och Oskar Steen, som under säsongen växte fram som Färjestads kanske bästa enhet. Den här hösten har Michael Lindqvist ersatt NHL-flyktade Oskar Steen och Rydahl har flyttats in som center.

Det har blivit succé igen och kedjan har varit Färjestads främsta offensiva hot.

Är odraftad och kan välja fritt

Gustav Rydahl var uttagen till Tre Kronors trupp till Karjala Tournament, men tvingades tacka nej på grund av en lättare skada. Så sent som i CHL-mötet med Frölunda svarade han för två nya poäng (1+1).

Den store forwardens framsteg har uppmärksammats av NHL-klubbar och enligt vad Sportbladet erfar är han högvilt på free agent-marknaden. Ett tiotal klubbar har visat intresse och som odraftad spelare kan han också välja fritt bland NHL-klubbarna. 

Rydahls Agent, Johan Altberg, vill inte bekräfta Sportbladets uppgifter om att Rydahl uppvaktas hårt att flera NHL-klubbar: 

– Nej, det är inget jag vill kommentera under pågående säsong, inte mer än att bra free agent-spelare drar alltid till sig intresse, skriver Altberg i ett sms. 

Publicerad:

LÄS VIDARE