Sparkades efter två månader i vintras – här är Falks nya jobb

Nichlas Falk gör comeback i Södertälje.

Han fick sparken efter bara 13 matcher i Almtuna i vintras – men nu är han klar som ny assisterande tränare i SSK.

– Det ska bli jättekul. Förra gången jag var med gav mersmak med det lyckade slutet på säsongen, säger Falk till klubbens hemsida.

Den gångna säsongen blev inte alls som Nichlas Falk tänkt sig. Han tog över som Almtunas huvudtränare den 21 januari. Inte ens två månader senare hade han fått sparken.

– Jag var inte önskvärd längre. Anledningen är att spelarna gått till styrelsen och haft synpunkter på att det inte finns någon energi i laget längre. Enligt uppgift ska det vara mina ”långa” träningar som orsakat stämningen. Men vi tränade cirka en timme åt gången, det handlade inte om två timmar. Det blev en kulturkrock kan man säga, sa Nichlas Falk till Sportbladet.

”Det ska bli jättekul”

Nu har Djurgårdsikonen, som har 751 SHL-matcher och två SM-guld på meritlistan, fått ett nytt jobb. I dag meddelade Södertälje att Falk kliver in som assisterande tränare till Ulf Lundberg, tillsammans med Dennis Bozic.

– Det ska bli jättekul. Förra gången jag var med gav mersmak med det lyckade slutet på säsongen. Det kändes tråkigt att lämna för jag kände att vi hade mer att ge med den konstellationen tillsammans med Uffe och Dennis. Vi funkade bra tillsammans och nu ska det bli roligt att ta nya tag, säger Nichlas Falk till SSK:s hemsida.

Djurgårdsikonen Nichlas Falk var i Södertälje mellan 2016 och 2018, och en uppmärksammad händelse under den här tiden var när Falk, som precis hade tagit över som huvudtränare i SSK efter att Mats Waltin hade fått lämna, föll ihop på isen när hans tröja skulle hissas till Hovets tak.

Värvar SHL-meriterad back

Södertälje meddelar också att de gjort klart med ett nyförvärv i den 26-årige backen Alexander Falk, som närmast kommer från Timrå. Tidigare har han även gjort fem säsonger i Djurgården. 

– Det känns kul att vara här. Jag är en skridskoskicklig back, stark defensiv men gillar att även att följa med upp i anfallen och jobbar med att utveckla spelat med puck, säger Falk till klubbens hemsida.

Den 26-årige backen har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!