Märkliga målet – från mittplanen

avHenrik Lundgren

Skottet från mittplan överraskade Johan Holmqvist och gick in i mål.

Ett av de märkligaste målen i David Åslins karriär.

– Ja, nu kommer jag skjuta från mittcirkeln två-tre gånger per match, säger han.

Formstarka Rögle fick bara med sig en poäng (2-3 efter förlängning) mot Karlskrona, men det var David Åslins 2-2-mål som blev den stora snackisen. Med exakt sex minuter kvar av den tredje perioden drog han iväg ett slagskott, precis på mittlinjen. Pucken studsade till på isen och fick extra fart, och en förvånad Johan Holmqvist i Karlskronamålet fick se den studsa över det utsträckta benskyddet.

– Ett av karriärens märkligaste mål, det får jag säga. Min tanke var väl att jag skulle få iväg ett skott på mål, man vet att allt kan hända om man får in den däråt. Och jag hade inte skjutit så mycket, så jag tänkte att jag lägger iväg ett på mål och åker och byter.

Du blev lite förvånad när den gick in anar jag?

– Ja, men jag hade faktiskt ändå känslan, skottet kändes bra. Inte så att jag trodde att det skulle gå in, men det var en bra träff. Sen studsade pucken i isen och fick extra fart.

”Han är ju rutinerad...”

Johan Holmqvist kunde bara uppgivet sucka åt jättetabben, men Karlskrona fick ändå med sig två poäng efter att Alexander Bergström avgjort i förlängningen.

Snackade ni något om målet efteråt?

– Haha, nej. Han log mest när vi tackade varandra för matchen. Det är sånt som händer. Och han är ju rutinerad, så han tog det nog ganska lugnt, säger Åslin.

Förlusten, samtidigt som Leksand slog Färjestad, gör att Rögle nu åter är jumbo i SHL. Detta trots att man tagit nio poäng på de fem senaste matcherna.

– Vi har en stark tro på att vi ska fixa det här. Vi är en grupp krigare som jobbar hårt för varandra och vi tror på att vi ska kunna jaga ikapp lagen ovanför oss.

ARTIKELN HANDLAR OM