NHL-stjärnorna kan ha gjort sitt sista OS

Foto: TT
HOCKEY

TAMPA. Det förefaller mindre och mindre troligt att vi får se NHL-spelare i nästa vinter-OS.

– Vi har inte röstat i frågan ännu, men man kan lugnt konstatera att ägarna är starkt negativa till tanken på att stänga ner vår liga igen, säger kommissionären Gary Bettman.

NHL:s så kallade Board of Governors – bestående av de 30 klubbarnas ägare – håller just nu sitt årliga höstmöte i luxuösa Palm Beach i Florida och frågan om ligan ska släppa sina bästa spelare till vinterspelen i Sydkorea om ett drygt år har varit ett hett samtalsämne under det inledande dygnet.

Och att döma av Gary Bettmans uttalanden under ett möte med pressen i natt är entusiasmen för ett sjätte OS i rad med NHL-stjärnor på isen milt uttryckt begränsad.

– Vi har inte röstat i frågan ännu, men måste göra det inom en snar framtid och man kan lugnt konstatera att känslan bland våra ägare är starkt negativ, säger Bettman.

Det är framförallt det faktum att ligan måste stängas ner i tre veckor klubbarna ser som bekymmersamt.

”OS – ett väldigt slitage”

– Vi har gjort det fem gånger nu och jag vet inte, utmattning är kanske ett ord, fortsätter Bettman.

– Det är många som genom åren varit oroade över vad OS-deltagande gör med vår säsong och vad det innebär i form av skaderisker för spelarna. Och då handlar det inte bara om att de kan skada sig under själva turneringen utan på grund av att vi måste komprimera vårt spelschema. Det innebär ett väldigt slitage.

NHL kräver också ovillkorligen att internationella hockeyförbundet står för försäkringar, resor och uppehälle.

– Om det inte sker finns det inget att ens diskutera, klargör kommissionären.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Vinter-OS