Jumbons NHL-värvning debuterar på annandagen

Av: TT

Publicerad:
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Det är inte bara bandyn och Premier League-fotbollen som slåss om uppmärksamheten på juldagen. Även ishockeyn drar sitt strå till stacken för mellandagarnas idrottsunderhållning.


För Rögle, som ligger sist i SHL med sex poäng upp till säker mark, blir det ett spännande möte med Färjestad på måndag. Ängelholmslaget har nämligen fått in oväntade profilvärvningen Anders Lindbäck, tillbaka i Sverige efter sex säsonger i NHL, som spelklar målvakt.
– Jag vet att jag kan komma in och bidra med mycket. Jag vet vad jag kan, vilken nivå jag har i mig – och jag tror att killarna känner det. Jag hoppas att jag kan få alla att lugna ner sig lite mer, säger 28-åringen till Helsingborgs Dagblad.
En ovanligt stark värvning av en jumbo – men faktum är att 198 centimeter långe Lindbäck bara spelat fyra matcher i farmarligan AHL den här säsongen.
– Det är inte optimalt, men det är vad det är. Det kommer kanske att ta en eller två matcher innan jag är helt inne i det, men jag känner att jag är i bra form. Jag är utvilad och väldigt spelsugen.
Anders Lindbäck kommer från Gävle och har gjort 135 NHL-matcher för Nashville Predators, Tampa Bay Lightning, Dallas Stars, Buffalo Sabres och Arizona Coyotes.

Publicerad: