”En stor gäspning över hela hålan…”

Profilens kängor – mot samtliga 13 lag

Foto: BILDBYRÅN
Joakim Englund går hårt åt BIK Karlskoga.
HOCKEY

Hockeyallsvenskan stoppade honom från att blogga.

För Hockeypuls räkning träder frispråkige Joakim Englund, 34, ur skuggan och levererar stenhårda kängor mot samtliga 13 motståndarlag.

”En stor jäkla gäspning över hela hålan”, säger han, bland annat, om BIK Karlskoga.

Joakim Englund är hockeyallsvenskans kanske mest frispråkige spelare.

Förra sommaren gick det så långt att ligan beordrade honom att sluta blogga på Västerviks-Tidningen sedan han skrivit ett uppmärksammat inlägg om Karlskronas ”tunga backbesättning” (fyra spelare vägde runt 100 kilo).

Nu tar han bladet från munnen igen.

I Mittmedias hockeysatsning ”Hockeypuls” kommenterar han samtliga 13 motståndarlag – och då kommer ett par rejäla sågningar.

Passade nog dömer Västervik-backen ut Almtuna som den tråkigaste bortamatchen – just den match som spelas i kväll.

”Stor gäspning”

Även Pantern får sig en släng av sleven men nog är det BIK Karlskoga som får det allra värsta omdömet när Englund ger sig i kast med att beskriva sina motståndare.

”En stor gäspning. De ska vara glada att de har lyckats med sina värvningar på målvaktssidan; att de kan hitta spelare i blåbärsnationer som kommer och stänger igen. Det ska de ha cred för. Annars är det bara en stor jäkla gäspning över hela hålan. Laget har svårt att se skillnad mellan armbåge mot huvud och axel mot axel, och sedan är det mer snack än verkstad. I fjol hade de en bra lina – frågan är vilka som ska axla det i år?”, säger han.

”Dukar upp till långbord”

Han låter också hälsa att han ser fram emot matcherna mot Leksand – av en speciell anledning.

”Det här blir första gången jag får känna på (Mattias) Ritola och det blir intressant. Vi får väl se om hans öron håller när han möter oss – de har inte stött på Englund i sarghörnet än. Jag brukar duka upp till långbord nere i mitt sarghörn, det högra, och han är varmt välkommen dit”, säger Joakim Englund.

Läs Englunds omdömen om samtliga 13 lag här! (OBS! Extern länk till Hockeypuls)

Experterna tippar hockeyallsvenskan 00:54
ARTIKELN HANDLAR OM