Jagr stoppar sig själv – efter NHL-intresset

Foto: Joe Skipper / TT / NTB Scanpix
HOCKEY

Jaromir Jagr, 45, kan närma sig sin åttonde NHL-klubb.

Nu beslutar legendaren att ändra helgens planer för att inte ta några risker.

– Lagen jag förhandlar med vill inte att jag ska spela så det måste jag respektera, säger tjecken.

Planen var att Jaromir Jagr skulle spela två matcher med tjeckiska Rytiri Kladno, laget som han själv är ägare till och som tränas av förre AIK-ikonen Pavel Patera, nu i helgen.

Men den legendariske forwarden blåser nu av det och tar det säkra före det osäkra – för att inte riskera en fortsatt karriär i NHL som fortfarande är förhoppningen.

– Jag kommer inte spela för Kladno eftersom det fortfarande pågår lite förhandlingar med NHL, ska Jagr ha sagt till sajten iDNEZ.cz, enligt nhl.com.

Ett beslut som tar emot för en Jagr som är älskad av sina fans och jobbar hårt för att hålla en bra relation till dem.

– Det är inte kul eftersom folk förväntade sig att jag skulle spela här (i Tjeckien). Å andra sidan har vi inte lovat någon någonting, jag vill egentligen heller inte ta någon som har en plats i laget här (i Kladno).

Under torsdagen erkände St Louis Blues att de haft interna diskussioner om att värva Jagr, sedan färska nyheten att unge forwarden Robby Fabbri kommer missa hela säsongen för en knäskada.

Dessutom har Blues Patrick Berglund (axel) och Alexander Steen (hand) på skadelistan.

Jagr är NHL:s näst bäste poängplockare genom tiderna med 1 914 på 23 säsonger. Förra säsongen sköt han 46 poäng (16+30) på 82 matcher för Florida Panthers.  

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL