Carey Price kommer vara oskyddad av Montreal

Publicerad 2021-07-18

NEW YORK. Montreal Canadiens spelar högt i den stundande expansionsdraften.

De lämnar målvaktsikonen Carey Price oskyddad – i hopp om att hans lön är för hög för att Seattle Kraken ska vilja utnyttja den gyllene möjligheten att säkra mer stjärnglans än klubben någonsin vågat drömma om.

Först i eftermiddag, svensk tid, offentliggörs namnen på de spelare NHL-klubbarna skyddat – och inte skyddat – inför veckans expansionsdraft, men listorna registrerades hos ligan igår kväll och somligt har redan läckt. 

Mest uppseendeväckande:

Carey Price har gått med på att upphäva sin ”no movement”-klausul och kommer vara oskyddad, möjlig för Seattle att nypa på onsdag.

Oförklarligt, kan tyckas. Price är utan tvekan Montreal Canadiens största stjärna och huvudskälet till att klubben nådde så långt som till Stanley Cup-final den gångna säsongen. Men om general managern Marc Bergevin skyddar honom måste han istället exponera uppskattade andremålisen Jake Allen och honom ryktas Kraken vara mycket intresserade av. Price – som tjänar i snitt 10.5 miljoner dollar under var och en av de fem säsonger som återstår på hans kontrakt – är förmodligen för dyr för den nya klubben. Och någon möjlighet att trejda honom vidare finns inte. Om Kraken tar honom aktiveras ”no movement”-klausulen på nytt.

Så Bergevin har sina skäl att tro att detta är bästa lösningen för den ärevördiga klubben. Men det är onekligen gambling i den högre skolan han ägnar sig åt.

Jonathan Quick, LA:s mångårige förstemålis, uppges också vara tillgänglig för Kraken – och sedan tidigare är det känt att St. Louis inte kommer skydda ryske stjärnan Vladimir Tarasenko.