Nyquists succématch – som nybliven pappa

”Mest omtumlande jag varit med om”

avPer Bjurman

HOCKEY

DENVER. Först spelade han match i San Jose, sedan flög han direkt till Detroit och var med när dottern Charlotte kom till världen – bara för att omedelbart kasta sig på ett nytt plan för resa till Denver, där de mest dramatiska dygnen i Gustav Nyquists liv i natt kulminerade med två assist och en blytung Sharks-seger mot Colorado.

– Ja, det här är det mest omtumlande jag varit med om. Och allt har gått bra så jag är otroligt glad, säger nyblivne pappan till Sportbladet efter 4-2-segern i Pepsi Center.

Det spelar ingen roll att Stanley Cup-spelet håller på att varva upp – ännu större saker i livet kan hända i de inblandade spelarnas liv på samma gång.

Den sanningen har Gustav Nyquist just fått vidimerad.

Det var bara ett ledigt dygn mellan match nummer två och tre i serien San Jose Sharks och Colorado Avalanche utkämpar just nu – och ändå hann han alltså åka hem till Detroit och bli pappa för första gången.

”3,5 timmes marginal”

Utan att missa en sekund av playoff-dramat.

”Gus” berättar själv efter nattens seger vid Klippiga bergens östra rand:

– Vi hade planerat att jag skulle sticka i söndags, så jag flög till Detroit (varifrån Gustav trejdades till San Jose i vintras red:s anm) direkt efter matchen. Jag landade vid sex på morgonen i måndags och vid halv tolv kom dottern. Så jag hann med tre och en halv timmes marginal och var med på hela förlossningen.

Charlotte, har vi hört att hon ska heta?

– Charlotte, ja (lyckligt leende). Fantastiskt att få vara med om såklart. Det är mitt första barn och alla föräldrar vet ju hur det känns.

Sedan var det bara att flyga hit och spela hockey igen då?

– Ja, jag åkte på tisdagsmorgonen och landade i Denver vid tretiden. Det var såklart svårt att lämna, men alla mår bra och det är jag väldigt glad över.

”Sanslösa dygn”

Coacherna och lagkamraterna är å sin sida lika glad över att den nyblivna pappan han tillbaka i tid, för han gjorde en strålande match och spelade, bland annat, fram till två av kedjekamraten Logan Coutures tre mål.

– Framförallt är det otroligt skönt att få avsluta de här sanslösa dygnen med en så viktig seger och gå upp i 2-1-ledning i serien, fortsätter han.

– Vi stod för en riktigt fin insats men släppte in dem lite väl mycket i tredje, tycker jag. Fast de är ju ett bra lag och kommer såklart att pusha emellanåt. Väldigt skönt att vi kunde komma tillbaka så snabbt efter att de hade kvitterat till 2-2 i tredje perioden.

Hur trött är du nu då?

– Nja, alla spelar trötta i playoff så jag ska inte klaga.

Men det ska bli skönt att sova?

– Det ska det (brett leende).

För detta har varit speciella men utmattande dygn?

– Ja, det här är det mest omtumlande jag varit med om.

Även Melker Karlsson bidrog med en assist till segern som ger Sharks chansen att skaffa matchboll i nästa rond, natten till fredag.

NHL-klubbarna med flest Stanley Cup-titlar genom tiderna 00:47

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL