Uppgifter: NHL-spelare i OS 2022 och 2026

”Olympic athletes from Russia” vann OS-finalen mot Tyskland i Pyeongchang 2018.

Då helt utan spelare från NHL.

Nu lutar det åt att vi återigen får ett stjärnspäckat OS, redan 2022.

I de senaste olympiska spelen i Sydkorea fanns inga NHL-stjärnor med och det har länge sett ut som att det kommer bli spel utan NHL-spelare även i kommande OS.

Men nu kan det bli helt andra förutsättningar för Tre Kronor och de andra landslagen när NHL och spelarfacket NHLPA förhandlar om ett nytt kollektivavtal.

Under natten till onsdag träffades parterna för att diskutera om ett nytt kollektivavtal där OS-deltagande för NHL-stjärnorna var en av punkterna.

Enligt den etablerade hockeyjournalisten på TSN, Pierre LeBrun, lutar det nu åt att NHL-spelare kommer kunna delta i de två kommande spelen, 2022 i Peking och 2026 i Milano/Cortina.

IOK måste godkänna

LeBrun skriver i en tweet att om NHL och NHLPA slutför förhandlingen samtidigt som IOK godkänner, så blir det med all sannolikhet NHL-spelare i kommande OS.

De senaste spelen 2018 i Pyeongchang deltog inga spelare ifrån den nordamerikanska ligan och olympiska mästare blev till slut Ryssland (OAR) efter en finalseger mot överraskningslaget Tyskland.

Ingenting är helt klart ännu men ifall det blir som Lebrun och andra ansedda medier i Kanada skriver, så kommer vi kanske se spelare som Mika Zibanejad, Rasmus Dahlin och William Nylander i landslagströjan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN