Lehner: ”Det är oprofessionellt”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Amr Alfiky / TT NYHETSBYRÅN

HOCKEY

Robin Lehner tycker att målvaktskollegans agent har agerat oprofessionellt.

Svensken har kommenterat det uppmärksammade bildmontaget där Marc-André Fleury får ett svärd i ryggen.

– Det ser bara hemskt ut, säger Vegas Golden Knights succémålvakt.

Agenten Allan Walsh publicerade det uppseendeväckande bildmontaget på sociala medier.

Klienten Marc-André Fleury fick ett blodigt svärd instucket i ryggen. På svärdet stod Pete DeBoers namn, huvudcoachen i Vegas Golden Knights.

– Jag och Marc skrattade bara åt det, det är media och alla andra som gör det till en stor grej. Fleury gjorde ingenting, det var hans agent. Om han vill se så oprofessionell ut så får han väl göra det, det ser bara hemskt ut, säger Robin Lehner.

Vad vid situationen

Den 29-årige svensken säger att han är van vid situationen och hänvisar till när han spelade tillsammans med Thomas Greiss i New York Islanders och Corey Crawford i Chicago Blackhawks.

– Jag har varit med om de här sakerna tidigare. Vi är ett lag, så länge vi vinner så spelar det ingen roll vem som spelar. Det är bara en del av spelet, fansen har sina favoriter och allt sådant. Jag är tacksam över att få vara en del av det här laget och vara lagkamrat med Marc, säger Robin Lehner.

Höll nollan

Vegas Golden Knights vann den första Stanley Cup-kvartsfinalen mot Vancouver Canucks med 5–0 i Edmonton, Robin Lehner räddade samtliga 26 skott mot sig.

Under slutspelet har göteborgaren konkurrerat ut den kanadensiske veteranen och vaktat kassen sju av de nio matcherna. Totalt har han vunnit nio av de tio matcherna han har stått för Nevada-klubben.

Agenten Allan Walsh tog senare bort bildmontaget från sociala medier.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!