Storspel av Lehner – hyllad av fansen

avPer Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Under söndagskvällen enades hela Long Island i New York återigen i sin nya favoritramsa:

– Lehner, Lehner, Lehner!

Robin Lehner stod nämligen för ännu en kanonmatch och höll säsongens femte nolla när New York Islanders sänkte Arizona Coyotes.

– Jag blir inspirerad av de bästa fansen i ligan, säger han efter 2-0-segern.

Det har tagit honom en liten stund att komma tillbaka i normal 2018-2019-form efter den skada han åkte på för några veckor sedan, men under söndagens matiné i Nassau Coliseum på Long Island var Robin Lehner i dundrande brottarslag igen.

Han stoppade 31 skott, höll sin femte nolla för säsongen och ledde sitt lag till andra raka segern på ett dygn.

– Vi har inte spelat så bra som lag senaste veckorna, men matcherna den här helgen var riktigt lyckade och det känns väldigt gott att ha hittat tillbaka till den här formen, säger han till tv-kanalen MSG.

Flera svettiga räddningar

Den 27-årige göteborgaren – som stått för det kanske största svenska genombrottet i NHL i år – fick ändå jobba hårt för sin nolla och gjorde ett flertal riktigt raffinerade räddningar. Allra vassast var en i slutet när Arizonas Michael Grabner mycket karaktäristiskt kom loss i friläge i numerärt underläge.

– Mm, Coyotes har gjort många sådana mål den här säsongen så det gäller att vara på tårna i de lägena. Dessbättre var jag det och lyckades avväpna honom, fortsätter Robin.

– Men det är inte så svårt med stödet i den här hallen. Jag blir inspirerad av de bästa fansen i ligan.

De svarar,  ännu en gång, med nya favoritramsan:

– Lehner, Lehner, Lehner! 

NHL-klubbarna med flest Stanley Cup-titlar genom tiderna 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM