Modoilskan efter Björklövens segermål

avMalin Wahlberg

Björklöven vände och vann derbyt i förlängning.

Men Modo rasade efter avgörandet.

– Han blir ju nedklubbad, säger tränaren Björn Hellkvist till C More.

– Nej, nej, nej. De ligger ner i Modo, kontar matchvinnaren Alexander Deilert.

Björklöven vann premiären i hockeyallsvenskan, medan Modo kom till derbyt med en förlust. Men det var gästerna som tog ledningen i Umeå. 

Johan Forsberg fick lämna isen blodig efter att ha fått en klubba i ansiktet med två minuter kvar av den andra perioden. Utan stjärnan kunde Modo ändå ta ledningen genom Linus Pettersson. Innan perioden var slut ökade Mathias From på till 2-0.

Men Björklöven kom tillbaka. Justin Crandall reducerade tidigt i den tredje perioden och med sex och en halv minut kvar stod Alexander Deilert för kvitteringen.

Foto: C More
Situationen som Modo rasade mot.

”Blir nedklubbad”

Matchen gick till förlängning och med två minuter kvar avgjorde Deilert för Björklöven.

– Det är en karaktärsvändning. Vi känner efter första och andra att vi inte är nöjda. Sedan biter vi oss in i tredje, säger Deilert till C More och fortsätter:

– Jag tror inte att jag har varit fri under hela min karriär, att jag har två frilägen under en match tackar jag för. 

Målet skapade stor ilska i bortalaget efter att Henrik Björklund gått ner och blivit av med pucken vilket skapade ett friläge för Björklöven.

– Han blir ju nedklubbad, det blir han ju. Men det var likadant förra matchen, vi i förlorade på en solklar offside. Nu är det en utvisning, men det jämnar ut sig efter en offside, säger tränaren Björn Hellkvist till C More.

Deilert håller dock inte med om att det skulle ha varit utvisning.

– Nej, nej, nej. De ligger ner Modo.

Fick såga upp dörren

Matchens stora snackis var annars en båsdörr i A3 Arena. Först hade hemmalaget August Thornberg så stora problem att ta sig ut ur utvisningsbåset att han fick ta hjälp av domaren som lyckades knuffa upp dörren.

Men problemen fortsatte och till slut fick en vaktmästare, påhejade av hemmasupportrarna, komma och såga i dörren innan den fungerade friktionsfritt resten av matchen. 

Laddar Matchlista
ARTIKELN HANDLAR OM