Åberg: ”Jag vill vara med henne hela tiden”

Av: Simon Svensson-Parenti

Publicerad:
Foto: Naina Helén Jåma/TT / TT NYHETSBYRÅN

Pontus Åberg ska precis börja sitt nya hockeyäventyr i Ryssland.

Men han tvingas göra det utan sin dotter som är kvar i Sverige.

– Det är klart att jag vill vara med henne hela tiden men jag har gjort det bästa av situationen. Det blir mycket facetime-samtal, säger Åberg till Expressen.

Efter sex säsonger i Nordamerika flyttar nu den förra Djurgårdsspelaren Pontus Åberg, 26, till KHL och Traktor Chelyabinsk.

Men det betyder också att han separeras från sin dotter Molly.

– Alla importers familjer och flickvänner är hemma i sina länder. Det är så situationen är just nu, det är inte mycket att göra åt, säger Åberg till Expressen.

En av få singelpappor

Åberg har dottern tillsammans med Ellinore De Silva, men när paret separerade flyttade De Silva till Spanien, och Åberg, som inte ville lämna Molly till någon okänd person, blev uppmärksammad som en av NHL:s få singelpappor.

26-åringens mamma Annethe fick till och med säga upp sig från jobbet för att flytta över Atlanten för att hjälpa till med vårdnaden.

Nu bär det av till nya äventyr i Ryssland för forwarden, men det innebär också en del jobbiga problem.

”Klart jag vill vara med henne”

På grund av coronapandemin har inte mamma Annethe och dottern Molly möjlighet att resa med in i landet, och när KHL-säsongen drar igång igen i september får Åberg klara sig på egen hand.

– Jag är här för att göra det jag tycker om att göra och med hjälpen jag har hemifrån ska det nog gå bra. Det är klart att jag vill vara med henne hela tiden men jag har gjort det bästa av situationen. Det blir mycket facetime-samtal och det är som det är, säger han.

Även om hans nya hemmastad Tjeljabinsk är långt bort från den svenska gränsen hoppas ändå Åberg att han kan träffa sin dotter i samband med de bortamatcher som spelas närmare Sverige.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN