SHL Svenska hockeyligan

Boucher stängs av i fem matcher

Av: 

Ossian Flodmark

HOCKEY

Örebros Jordan Boucher fick matchstraff mot Leksand efter en crosschecking mot Mattias Ritola.

Nu stängs forwarden av i fem matcher.

Den kanadensiska forwarden Jordan Boucher stängdes i oktober av i sex matcher efter en våldsam tackling på Linus Öhlund i matchen mot Brynäs. Nu straffas 25-åringen återigen av disciplinnämnden.

Boucher stängs av i fem matcher för en crosschecking på Leksands Mattias Ritola.

”När det återstår 6.16 av andra perioden blir det en målvaktsblockering. Det blir lite gruff runt målet. Leksandsspelaren nr 21 Mattias Ritola trycker klubban i ryggen på Örebrospelaren nr 39 Jordan Boucher. Boucher vänder sig då om och crosscheckar Ritola mot halsen och ansiktet med en våldsam crosschecking.”, skriver disciplinnämnden.

Boucher.

Nämnden listar ”tacklingen är respektlös”, ”stor skaderisk” och ”det är fråga om återfall i liknande förseelse” som nyckelfaktorer i motiveringen till avstängningen.

”Förstår att han blir arg”

Boucher har denna säsong gjort 19 matcher för Örebro och under dessa stått för två mål och fem assist och var lite ångerfull efteråt.

– Det gick rätt så fort, och jag tror att jag träffade honom lite högt. Jag har inte sett reprisen, och jag måste göra det innan jag säger något mer. Men känslan var att jag träffade honom lite högt, och det var givetvis inte meningen, säger Boucher till NA.

Ritola visar också förståelse för Bouchers agerande.

– Jag crosscheckar honom, så jag förstår att han blir arg. Han vänder sig om och det är en crosschecking på läppen, men det brinner ju till. Från mitt håll är det lugnt, säger han till DT.

Se förra tacklingen som ledde till avstängning

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Hela arenan visar stöd för Lindblom

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

Örebro HK

Ishockey