Åhlund har sagt upp sitt kontrakt

Meddelade laget efter förlusten mot Färjestad att han inte blir kvar nästa säsong

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Håkan Åhlund, 52, lämnar Oskarshamn.

Sportbladet kan avslöja att huvudtränaren redan nu har sagt upp sitt kontrakt för nästa säsong. Åhlund meddelade sitt beslut till spelarna efter förlusten i Karlstad. 

– Det stämmer, det har han gjort, säger general manager Thomas Fröberg.

Även assisterande tränaren Fredrik Hallberg har sagt upp sitt kontrakt.

Håkan Åhlund tog överraskande upp Oskarshamn till SHL förra säsongen. Inför den här säsongen skrev han på ett tvåårskontrakt, men med rätt att säga upp det andra året. 

Och den möjligheten har Åhlund nu utnyttjat. Han har inte varit nöjd med hur saker har skötts på det sportsliga planet och då framför allt månaderna efter att laget blev klart för SHL.

En källa med bra insyn bekräftar det för Sportbladet. 

Enligt samma uppgifter ska Åhlund efter dagens förlust mot Färjestad i Karlstad ha meddelat laget sitt beslut. 

Uppgifter som bekräftas av general manager Thomas Fröberg:

– Jag har sagt till Håkan att känner han inte för att fortsätta vill jag veta det i god tid för att jag ska kunna jobba vidare med en lösning. Det är inga hard feelings. Känner han så är det så, säger Fröberg.

Oskarshamn haft en stökig höst och enligt uppgifter till Sportbladet skar det sig tidigt mellan Åhlund och nya sportchefen Daniel Stolt. 

I november kom Thomas Fröberg kom in som general manager har Oskarshamn.

När fick du beskedet?

– Vi har suttit ner och pratat och han önskade det här och då sa jag ja till det. Känner han att det inte stämmer för honom och vill gå vidare ser jag inget fel med det.

Det är inte bara Åhlund som lämnar efter säsongen. Det gör även hans högra hand Fredrik Hallberg. Enligt vad Sportbladet erfar har även Hallberg valt att säga upp sitt kontrakt för nästa säsong.

Sportbladet ha sökt Håkan Åhlund.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM