Mejla

Johan Håkansson

Malmö skämde ut sig på många sätt

Sylvegård pratar om ett helt dött bås utan vilja och tränare Andersson lämnar en TV-intervju i vredesmod.

Malmö kom till Luleå och skämde ut sig på många sätt.

Nej, laget mår verkligen inte bra just nu.

Rödhökarna tycker själva att de ska vara ett topplag i SHL, men fem förluster på de sex senaste talar ett helt annat språk.

Sedan kan man ju förlora på många sätt i ishockey. Det sättet Malmö förlorade på ikväll i Norrbotten var nog det allra sämsta.

Låt vara att Luleå var bra. Men Malmö var ju ingenting. De ville ingenting. De skapade ingenting. De åstadkom ingenting.

Mer än ett dåligt humör.

När tränaren Peter Andersson fick en helt vanlig och högst befogad fråga av Lasse Granqvist i Cmore om pååkningen av Oscar Alsenfelt tiltade det totalt för Malmötränaren. Han slet av sig headsetet och lämnade helt enkelt intervjun.

Direkt svagt

Andersson skickade sedan fram sin assisterande Martin Filander till presskonferensen, vilket jag faktiskt tycker är direkt svagt.

Står man där med fem förluster på de sex senaste och en kris så är det huvudtränaren som ska svara på frågor. Så är det bara. Det är vad ledarskap handlar om.

Andersson muttrade istället i korridoren om att laget fått fel mat och när Sportbladet ville ställa frågor gick han snabbt därifrån och försvann in i ett låst omklädningsrum.

Vad signalerar det?

Ilska och frustration, såklart. Men framför allt att Malmö inte mår bra.

Emil Sylvegård pratade i alla fall och han var djupt bekymrad över sitt lags insats. Eller snarare brist på insats.

– Jag försökte smälla på och skapa lite kaos. Men det var som om det inte fanns någon vilja i laget. Det var dött i båset, sa han och såg uppriktigt ledsen ut.

Det blev av förklarliga skäl en hel del snack efter matchen om skadan på Oscar Alsenfelt. Malmös fantastiska målvakt höll nere siffrorna från att bli direkt pinsamma och var det enda ljuset i mörkret. Därför är det såklart en katastrof om det skulle visa sig att skadan som tvingade honom att utgå vore allvarlig. Allt talar för en smäll mot huvudet, en möjlig hjärnskakning. Något som Alsenfelt har en historik av.

Vi förstår alla vad det skulle innebära om Malmö nu tvingas klara sig utan sin bästa spelare en tid.

Men var det någon oschyssthet bakom smällen?

Nej, jag tycker inte det. Austin Farley försökte komma på insidan av backen Jensen Aabo, fick en tryckare och flög sean in i Alsenfelt. Det blev inte heller någon utvisning.

Färgat eftersnack – som vanligt

Eftersnacket blev som det brukar: väldigt färgat. Malmös assisterande tränare Martin Filander pratade om respekt och åkriktningar. Luleås assisterande tränare Henrik Stridh pratade om att utbilda backar.

Malmö kan inte spela mycket sämre än så här och spelarna måste verkligen rannsaka sig själva nu. Är det så här laget tänkt uppträda framöver lär det snabbt vara inblandat den absoluta bottenstriden.

Luleå, däremot, befinner sig på motsatt planhalva. Fem segrar på de sex senaste. Och dessutom en hållen nolla.

Maskinen rullar nu – precis som den gjorde förra säsongen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!