Brynäs värvar in forward från finska ligan

Brynäs förstärker truppen inför slutspurten i SHL.

I dag värvade de in John Persson, forward med meriter från Tre Kronor och NHL.

Beskedet innebär också att Brynäs släpper iväg forwarden Emil Forslund.

John Persson.
John Persson.

Brynäs gör i dag ett spelarbyte med finska SaiPa.

In: John Persson, 27.

Ut: Emil Forslund, 26.

— Vi har tittat på spelare som kan göra skillnad för oss och vi fastnade för John. Han är en jättebra kille som är otroligt bra tränad och vi vill inte göra något som bara är för stunden utan vi vill göra något som passar in hos oss över tid, säger herransvarige Michael Sundlöv till klubbens hemsida.

Gjort tio matcher i NHL

Persson har spelat SHL för både Mora och Färjestad och har också tio NHL-matcher (för NY Islanders, säsongen 13-14) på meritlistan. Han har också gjort två A-landskamper för Tre Kronor.

Den här säsongen har han svarat för 15 poäng (10+5) på 39 matcher i finska ligan.

– Jag är en stor powerforward som gillar att jobbar hårt och bidra i det fysiska spelet. Direkt när jag fick höra att Brynäs var intresserade kändes det kanon och som något jag ville göra. Min säsong i Finland har varit lite upp och ned efter en bra start, så det ska bli kul att få komma tillbaka till SHL igen, säger Persson själv.

Öppnar för fler värvningar

Han anländer till Gävle i dagarna och kontraktet är skrivet över nästa säsong och Brynäs herransvarige Michael Sundlöv stänger inte dörren för ytterligare någon värvning innan fönstret stänger 15 februari.

– Vi håller fortfarande öron och ögon öppna för att förstärka laget, det gör vi alltid. Hittar vi något som vi tycker passar oss så kommer vi slå till, säger han.

Värvningen av Persson innebär att Emil Forslund, som fått klent med speltid på slutet, går åt motsatt håll och avslutar säsongen med att spela för SaiPa i Finland.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!