Bert Robertsson ny huvudtränare i Linköping

avJonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Bert Robertsson lämnade nyligen Skellefteå AIK.

Men han behövde inte gå arbetslös särskilt länge – nu tar han över Linköping.

– Jag ser fram emot att jobba med hungriga människor som vill framåt och göra något bra för LHC, säger han i ett pressmeddelande.

Bert Robertsson tog ett känslofyllt farväl av Skellefteå AIK efter kvartsfinaluttåget mot Djurgården.

Den profilstarke tränaren har tagit två SM-guld med föreningen och fick inte förnyat kontrakt efter sin åttonde säsong i klubben.

Men det blir fortsatt coachande i SHL för Robertsson även nästa säsong. I dag presenterades han som ny huvudtränare för Linköping.

– För mig, som har tittat utifrån, så är LHC en klubb med bra förutsättningar. Det är en hungrig förening och en stad med supportrar som längtar efter framgång och jag känner att jag kliver in i en härlig situation. Det finns redan ett bra team kring laget med de övriga tränarna och en juniorsida som har väldigt hög kompetens, säger han i ett pressmeddelande.

”Väldigt engagerad och passionerad”

Robertsson har skrivit på ett treårskontrakt med klubben och Niklas Persson, general manager i LHC, är nöjd med sin rekrytering.

– Det känns väldigt kul att få berätta den här nyheten. Vi gör en omstart i föreningen och jag känner att Berts ledarskap och syn på hockey går hand i hand med hur jag ser på det. Vi får in en ledare som är väldigt engagerad och passionerad i sitt ledarskap, han är tydlig i vad han vill göra och det känns som helt rätt väg för oss att gå, säger Niklas Persson.

Klubben meddelar att Robertsson kommer att anlända till Linköping i början av nästa vecka för att bekanta sig med laget och staden.

Linköping sparkade tränaren Tommy Jonsson i mars efter att klubben missade slutspelet för första gången på sex år.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM