Ishockey

Leksand jumbo efter ny förlust

Av: 

Erik Karlsson

Tomas Ros

HOCKEY

Leksands formpil fortsätter att peka brant neråt.

Luleå körde över dalalaget med 5–0 på bortaplan och Leksand är nu jumbo i tabellen.

Efteråt var Patrik Zackrisson rasande i omklädningsrummet där han sparkade sönder papperskorgar och kastade tvätt.

Robin Kovacs var rejält irriterad på Luleås insats i första perioden mot Leksand.

– Det är en för dålig period av oss, vi måste ta oss i kragen och komma ut bättre i andra. Allt är dåligt de leder med 16–2 i skott, vi är inte här mentalt, både egen zon och passningsspelet är bedrövligt, sa han.

Men en sak glömde han säga.

Luleå ledde bortamatchen med 1–0 – efter mål av just Robin Kovacs.

Och den ledningen dubblades när Niklas Olausson stod för en Tomas Sandström-passning bakom ryggen till Nils Lundkvist som enkelt kunde sätta 2–0 efter tre minuter av andra perioden.

Patrik Zackrisson var rasande i omklädningsrummet.

Foto: CMORE

”Det suger”

När sedan Spencer Abbott slog en för dålig passning i egen zon kunde Isac Brännström bryta, spela till Niklas Olausson som satte även 3–0.

– Vi ger bort pucken alldeles för enkelt. Det är tufft, det tar hårt på energin i gruppen. Det suger, säger Patrik Zackrisson i C More.

– Andra är riktigt dålig tyvärr. Vi visar båda våra sidor i dag, när vi spelar bra är vi riktigt bra och när vi är dåliga är vi riktigt dåliga, tyvärr kommer de här perioderna i samma match, säger Roger Melin.

Leksand hämtade sig aldrig utan Luleå kunde räkna hem sin nionde seger på de tio senaste matcherna. Slutresultaten på tavlan lyste 0–5 efter mål av Isac Brännström och Erik Gustafsson.

Plockade upp efter sig

Luleå är tvåa i tabellen, blott målskillnad bakom ledande Frölunda, medan Leksand nu är jumbo efter att totalt ha släppt in 20 mål och gjort 2 framåt de senaste fyra matcherna.

En formsvacka som präglar laget. På C Mores tv-bilder såg man hur storstjärnan Patrik Zackrisson tappade fattningen helt i omklädningsrummet. Först vältade han i ilska tvättvagnen laget lägger sina tröjor i. Det ångrade han visserligen och plockade upp direkt – bara för att vända sig om sparka ner papperskorgen så det flög skräp i hela rummet.

Sportbladet har varit i kontakt med Patrik Zackrisson, som avböjer att kommentera.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Ishockey

LÄS VIDARE

Isen fylldes med nallar – då avgjorde Frölunda

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

Leksands IF

Luleå HF