Stefan Löfven stöttar Modo – köper säsongskort

Budskapet till supportrar: ”Var och en av oss har möjlighet”

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Stefan Löfven på läktaren i Örnsköldsvik.
Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN
Stefan Löfven på läktaren i Örnsköldsvik.

Idrottsklubbarna kämpar hårt med ekonomin under coronapandemin.

Nu får Modos herr- och damlag stöttning från Stefan Löfven.

Statsministern har köpt säsongskort.

Klubben i Stefan Löfvens hjärta är Modo. Då och då syns Sveriges statsminister på läktaren i Fjällräven Center och han har inte gjort en hemlighet av att han är en trogen Modo-supporter.

”Hjärtat dunkar”

På Löfvens officiella instagramkonto meddelar han att han har köpt säsongskort för klubbens herr- och damlag.

”Landets organiserade idrott spelar en viktig roll, inte minst för våra barn och unga, och måste värnas. Var och en av oss som har möjlighet kan också göra en egen insats och stötta sitt hjärtas klubb eller en förening som betyder särskilt mycket. Det är medlemmarna och supportrarna som är grunden för idrottsrörelsens verksamhet och gemenskap”, skriver han och fortsätter:

”För Ulla och mig dunkar hjärtat, som ni kanske vet, särskilt för Modo Hockey. Därför har vi precis köpt säsongskort för Modos dam- och herrlag. Det är ett litet bidrag för att stötta klubben inför att spelen kan börja igen”.

Slår hårt mot ekonomin

Att matcher utan publik slår hårt mot klubbarnas ekonomi är ingen hemlighet. I fredags skrev Sportbladet om Djurgården och Hammarbys vädjan till supportrarna att inte begära pengarna tillbaka för säsongskorten.

– Med totalt 16 430 sålda säsongskort för allsvenskan och elitettan så kommer säsongskortsintäkterna för Hammarby vara helt avgörande för att klubben ska komma ut på andra sidan av den här krisen, sa Hammarby Fotbolls vd Henrik Kindlund.

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN