Arvidsson om kontraktet: ”Skönt att vi lyckades hitta en lösning”

Foto: TT
Viktor Arvidsson.
HOCKEY

Tidigare i veckan kom Viktor Arvidsson och Nashville överens om ett nytt kontrakt över sju säsonger värt sammanlagt 245 miljoner kronor.

En bra deal för klubben – sämre för ”Arvy”, menar NHL-skribenten Greg Wyshynski på sin blogg Puck Daddy.

– Det får tiden utvisa, svarar Arvidsson till Sportbladet.

Viktor Arvidsson, 24, spelade under fjolåret sitt sista år på det tidigare treårskontraktet med Nashville och gjorde braksuccé när han blev en av lagets ledande spelare.

Med sina 31 mål och totalt 61 poäng i grundserien blev han delad etta i den interna poängligan tillsammans med Ryan Johansen.

Ett bra utgångsläge när ett nytt kontrakt skulle förhandlas i sommar, med andra ord.

245 miljoner

Men det dröjde till i lördags, på sista dagen innan ”Arvy” skulle upp i skiljedomstol, som parterna kom överens om ett nytt avtal.

Ett sjuårskontrakt värt 29,75 miljoner dollar, sammanlagt 245 miljoner svenska kronor, landade det på till slut.

– Det är en skön känsla att jag kommer vara på samma plats väldigt länge. Jag ser fram emot det jättemycket och att få känna att man kan fortsätta etablera sig och fortsätta bli bättre, säger Arvidsson till Sportbladet.

Hur nära var det att det skulle till skiljedomstol?

– Vi väntade ju på domarens beslut så vi förhandlade efter domstolen. Det var snabba puckar och skönt att vi lyckades hitta en bra lösning innan dess.

Men det var inte alla som tyckte dealen var fördelaktig för båda parter.

NHL-skribenten Greg Wyshynski, som driver bloggen Puck Daddy på Yahoo Sports, ansåg att Nashville gjorde ett kap som lyckades få Arvidsson på ett sjuårskontrakt till en relativt låg löneträff.

Foto: Simon Norberg
Viktor Arvidsson.

”Han klickade med Forsberg och Johansen och skapade en dominerande toppkedja för Predators. Det finns all anledning att tro att han kommer att vara tillbaka i den kedjan kommande säsong, och det finns all anledning att tro att de kommer att bli bra igen. Att låsa sig på 4,25 miljoner dollar i sju år kan kosta honom miljoner, med tanke på vad Arvidsson gör och med tanke på hans nuvarande status i laget”, skriver han bland annat.

Firade med middag

– Vi får väl se, det får tiden utvisa sig. Det var skönt att man kunde bidra med så många mål förra säsongen. Jag ska jobba hårt varje dag och försöka bli bättre hela tiden, svarar Arvidsson på frågan kring kontraktet.

Trodde du det här för ett år sedan?

– Nej, för ett år sedan trodde jag inte det här. Men jag trodde ändå på mig själv och att jag skulle etablera mig i NHL inför säsongen och sedan fick jag grymt förtroende och fick spela med bra spelare. Det var väldigt kul hela året.

Hur firade du kontraktet?

– Med min sambo och min familj. Vi var ute och åt lite middag och sådana saker. Det har varit ganska lugnt.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Nashville