Lundqvist om framtiden: ”Det blir lite ångestladdat”

Foto: Adam Hunger
HOCKEY

Tolv säsonger i NHL.

Henrik Lundqvist, 35, vet inte när hockeykarriären når sitt slut – men däremot avslöjar han:

– Det finns stunder som tär på en och äter på en, berättar målvaktsstjärnan i en intervju med hockeysverige.se.

Efter att Henrik Lundqvist lämnade Frölunda SM-guldåret 2005 har han gjort tolv säsonger i NHL och nämns som en av världens främsta hockeymålvakter.

Tidigare hade det blivit två silvermedaljer innan målvaktsstjärnan i våras – ihop med tvillingbrorsan Joel – blev hjälte och äntligen fick vinna VM-guld i Tre Kronor-tröjan.

Är mer extrem

Just nu förbereder han sig för ännu en NHL-säsong med New York Rangers, har hunnit fylla 35 år och på frågan hur länge han orkar njuta av hockeyn svarar han:

– Det beror helt på hur kroppen och skallen känns. Klart att när det går bra så finns det inte mycket som slår det. Däremot finns det stunder som tär på en och äter på en, säger Lundqvist i en längre intervju med hockeysverige.se.

Han fortsätter:

– De stunderna är inte roliga. Det blir lite ångestladdat, det tror jag många idrottare känner, men jag kanske är lite mer extrem i vissa fall med hur mycket jag känner i både med- och motgång.

”Det tar hårt”

Lundqvist spelade 57 av 82 grundseriematcher för Rangers förra säsongen, ytterligare tolv matcher i Stanley Cup-slutspelet, men hade tyngre säsong med delvis skador och petningar.

– Det tar hårt när det inte går som jag vill och inte spelar på den nivån jag vill. Samtidigt är jag en som njuter enormt mycket när det går bra.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM